©Reuters
©Reuters

Piksi: Veliki uspeh za srpski fudbal da smo uopšte došli ovde posle toliko godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 23:56

"To niko ne sme da potcenjuje, momci su pružili sve, pokušavali, želeli. Malo razočaranje zbog rezultatskog neuspeha", kaže Stojković

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je ponosan na svoje igrače kako su se ponašali tokom čitavog turnira, ali da joj je nedostajao jedan mali korak, gol koji bi je povukao ka plasmanu u osminu finala.

Piksi smatra da je postignuti rezultat mali neuspeh, ali da Orlovi nisu bili vreća za udaranje i da nije došlo do brukanja.

Izabrane vesti

Prema strategu Orlova napravljen je veliki iskorak u defanzivnoj organizaciji igre, na čemu se posebno insistriralo.

"Malo su osećanja pomešana, žao mi je što nismo napravili taj mali korak. Igrači su dali sve od sebe, istrčali su kilometre i kilometre. Teška utakmica, praktično 50:50. Danci u maloj prednosti, svesni da ih nerešen rezultat vodi dalje. Mislim da se nismo obrukali, niko nas nije pobedio 5:0, da nam se smeju i vređaju. Protiv Engleza smo bili baš dobri, zaslužili više. Posle toga specifične i teške utakmice, kao i ova, izuzetno takmičarske. Znao sam da neće biti šansi kao protiv Slovenaca, ta jedna ili dve polušanse, da ih nekako smestimo u mrežu. Glavu gore, idemo dalje, momci zaslužuju pohvale za trčanje i želju. Mesec dana smo radili na tome da popravimo defanzivni blok, odbrana je maestralno odradila posao", rekao je Stojković za Radio televiziju Srbije posle meča sa Danskom.

Cilj je bio plasman u osminu finala, nije ostvaren.

"Rezultatski sigurno imamo malo razočaranje, ali nije kraj sveta ili smak sveta. Pokazali smo dobro lice, nismo se obrukali. Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal, da smo uopšte došli ovde posle toliko godina. To niko ne sme da potcenjuje, momci su pružili sve, pokušavali, želeli. Malo razočaranje zbog rezultatskog neuspeha".

Stojković je prilično izmešao karte u timu, što mu nije donelo željeni iskorak po pitanju igre.

"Ovde je daleko bolja situacija bila u zdravstvenom pitanju, nisam imao tih problema kao u Kataru. Svaka utakmica je važna, morate da osvežite ekipu sa par igrača. Ne može se igrati samo s jednom ekipom iz utakmice u utakmicu. Video sam da su i drugi treneri to radili. I drugi igrači su došli da igraju. Karakter, tim, zajedništvo. Rezultat dođe ili ne dođe. Danska i Slovenija idu dalje bez ijedne pobede. Ako pogledate gol-razliku, Englezi imaju samo jedan razlike, jedn gol je odlučivao na kraju".

Zacrtani rezultat nije postignut.

"To je sve za analizu, igrači zaslužuju sve pohvale, bez ijednog incidenta, ružne reči, tako treba jedna ekipa da se ponaša. To je dobra stvar za sve nas, da izvučemo pouke, šta je bilo bolje, šta je moglo da bude bolje. Nismo bili vreća za udaranje, da bi ljudi bolje razumeli. Nema ni trunke razloga da se stidite nečega ili tražite alibi. Pokušali smo sve i dali sve što smo mogli. Taj jedan gol je važan, samo jedan, ali večeras nije došlo do njega i to je to", rekao je Stojković.


tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara