TREĆA SMENA: Bukti vatra u meksičkom plej-ofu, Katolika iz Kita pravi krupan korak ka osmini finala Kopa Sudamerikane

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

LIVERPUL MONTEVIDEO – PALMEIRAS, 23.55

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Izabrane vesti

Fudbaleri Palmeirasa su lider posle prve polovine grupne faze. Iako su u 1. kolu odigrali samo 1:1 sa San Lorencom, u naredna dva kola su sasvladali Liverpul (3:1) i Independijente del Valje (3:2), pa su se izdvojili na vrhu. Sada šampiona Brazila čeka nezgodno gostovanje u Montevideu, protiv tima koji je odigao 1:1 sa Independijenteom, a savladao San Lorenco sa 1:0. Liverpul nije izgubio na poslednjih pet mečeva kod kuće u svim takmičenjima, ali je čak četiri puta remizirao. Od poslednjih osam susreta pred svojim navijačima samo je na jednom slavio.


SAN LORENCO – INDEPENDIJENTE DEL VALJE, 23.55

(Fudbal, Kopa Libertadores)

I druga utakmica F grupe se igra istovremeno noćas. San Lorenco još uvek traži prvu pobedu u elitnom takmičenju, pošto je posle remija sa Palmeirasom izgubio od Independijentea (0:2) i Liverpual (0:1). Ipak, daleko od toga da je rekao svoju poslednju reč, oba poraza je doživeo kao gost i imaće priliku da se iskupi pred svojim navijačima. Independijente del Valje igra prilično promenjivo ove sezone, u prvenstvu je kiksnuo na nekim mečevima na kojima nije smeo, ali i pored toga od početka godine ima samo jedan poraz. Od Palmeirasa (2:3). Zabeležio je osam pobeda i pet remija.


BELGRANO – DELFIN, 23.55

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Ako se može suditi na osnovu prva tri kola, u C grupi Kopa Sudamerikane će se voditi žestoka borba za prvo mesto i direktan plasman u osminu finala. Belgrano i Internasional predvode grupu sa po pet bodova, Delfin ih prati sa samo jednim poenom manje. Tomajapo je očekivano poslednji, bez postignutog gola i sa samo jednim poenom. I Belgrano i Delfin su savladali Bolivijce kao gosti, to su im jedine pobede za sada. Njihov direktan okršaj u 2. kolu završen je 1:1, pošto su Ekvadorci odbranili domaći teren pogotkom Elordija u 91. minutu.


UNIVERSIDAD KATOLIKA KITO – UNION LA KALERA, 04.00

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Katolika je otvorila Kopa Sudamerikanu remijem sa Kruzeirom (0:0), posle čega je savladala Union (1:0) i kolumbijsku Alijancu (3:1). Zato je sada lider B grupe, iako ima meč manje od Kruzeira. Osvojila je bod više i mogla bi noćas pred svojim navijačima da napravi krupan korak ka direktnom plasmanu u osminu finala. Potrebno je Ekvadorcima da pred svojim navijačima savladaju čileanskog predstavnika, a posle toga će im za overu prvog mesta biti dovoljna još samo jedna pobeda. S druge strane, Union je sakupio četiri poena do sada, ima po jedan od svakog mogućeh ishoda uz gol-razliku 1:1.


TIGRES – MONTEREJ, 05.10

(Fudbal, Meksiko 1)

Plej-of meksičke Klausure je stigao do četvrtfinala, noćas su na programu prvi mečevi. Derbi se igra od 05.10 časova, branilac trona u Klausuri dočekuje jednog od glavnih izazivača Monterej. U ligaškom delu je Monterej bio četvrti, za bod bolji od petoplasiranog Tigresa. Mada, kako je mala razlika bila između šest najboljih timova (samo četiri boda) teško da to govori o nekoj razlici u kvalitetu. Monterej i Tigres su se sastali poslednji put sredinom aprila. Domaćin je bio Monterej, Tigres je početkom drugog poluvremena vodio sa 3:1, ali nije izdržao do kraja i utakmica je završena 3:3. Mnogo vatre se očekuje i noćas.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara