Luka Modrić i Zlatko Dalić (Reuters)
Luka Modrić i Zlatko Dalić (Reuters)

Hrvatska objavila spisak za Euro: Stara garda diriguje - 26 sigurnih i devet rezervi

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 13:29

"Modriću ne odgovara lakša sezona, Vlašić jedina dilema...", rekao je Zlatko Dalić

Nema u hrvatskom državnom timu nepoznanica pred dolazeće Evropsko prvenstvo. Zlatko Dalić odredio je 26 igrača koji će putovati u Nemačku, ali uz prvopozivce dodao još devetoricu, kako komšije kažu "pretpozivaca", odnosno igrača od kojih bi neki, u slučaju nepredviđenih okolnosti mogli da popune prazninu.

Dakle, dirigentska palica i dalje je u rukama stare garde. Na spisku je naravno vezni trio koji je Hrvatskoj od 2018. godine donosi najveće uspehe u istoriji državnog tima - Modrić, Kovačić, Brozović.

Izabrane vesti

"Ne odgovara njemu ovakva lakša sezona. On mora svaku utakmicu da bude na terenu i tada je onaj pravi. Svaki dan smo u kontaktu, znam da je igrao malo manje utakmica, ali on jedva čeka da dođe u reprezentaciju, da bude naš vođa", rekao je Dalić o Modriću.

Ofanzivni vezista Torina Nikola Vlašić je uprkos povredi primicača završio na spisku od 26 putnika za Euro. Rođeni Splićanin je poslednji meč odigrao početkom maja, a u međuvremenu je propustio mečeve sa Veronom i Milanom.

"Bilo je dilema oko Vlašića, ali njegovo stanje je mnogo bolje. Dogovor je da se priključi 27. maja i ako 1. juna ne bude potpuno spreman, otići će kući i onda ćemo zvati nekog drugog. Nadam se da se niko neće povrediti", objasnio je Dalić.

Podsetimo, Hrvatska se nalazi u grupi B sa Španijom, Italijom i Albanijom, te će pred izabranicima Zlatka Dalića biti veliki izazov plasmana u nokaut fazu. Hrvati su na prethodnom Euru kao drugoplsirani prošli grupu sa Engleskom, Češkom i Slovačkom, ali ih je u osmini finala Španija eliminisala nakon produžetaka sa 5:3.

Golmani: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Obrana: Josip Juranović (Union Berlin), Josip Stanišić (Bajer Leverkuzen), Martin Erlić (Sasuolo), Josip Šutalo (Ajaks), Domagoj Vida (AEK), Marin Pongračić (Leće), Joško Gvardiol (Mančester Siti), Borna Sosa (Ajaks)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Al Nasr), Mateo Kovačić (Mančester Siti), Lovro Majer (Volfsburg), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Fajenord), Martin Baturina (Dinamo Zagreb), Luka Sučić (Salcburg), Nikola Vlašić (Torino)

Napad: Ante Budimir (Osasuna), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Hajduk Split), Marko Pjaca (Rijeka), Marko Pašalić (Rijeka)

Rezerve: Borna Barišić (Rendžers), Duje Ćaleta-Car (Lion), Kristijan Jakić (Augzburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsrue), Niko Kristian Sigur (Hajduk Split), Petar Sučić (Dinamo Zagreb).


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara