Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić

TRANSFERI ZA LIGU ŠAMPIONA: Očekuje se krilo, Pavkov ili Boaći na prodaju, kupuje se Degenek, Rodić ostaje

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.08.19. | 15:13

Otkrivene cifre za Bena, Mladenović nije opcija

Prošlog leta je Crvena zvezda posle ulaska u Ligu šampiona odrešila kesu i realizovala velike transfere Marina, Boaćija i Čaušića

Navijači možda nešto tako očekuju i ovog puta, ali generalni direktor Zvezdan Terzić je danas govoreći o transfer politici na opširnoj konferenciji za medije, otkrio da će finiš ovog prelaznog roka biti skromniji nego lane. Ali da će dolazaka i odlazaka verovatno biti.
"Crvena zvezda je veliki klub sa ozbiljnim rukovodstvom. Nema vremena za likovanje i za slavlje. To ostavljamo navijačima. Mi imamo mnogo posla zbog plasmana u Ligu šampiona. Ne samo oko prelaznog roka koji je otvoren do utorka uveče. Mi smo mnogo ranije završili prelazni rok, ali ne kažem da neće biti odlazaka i dolazaka".

Izabrane vesti

Šta može da se očekuje od dolazaka?
"Ne bih sada o imenima, idem sada da se vidim s Mrkelom i Milojevićem. Već sam rekao da smo davno oformili tim. Imamo po dvojicu na svakoj poziciji, nema potrebe za velikim očekivanjima. Dolazaka će biti u skladu sa odlascima. Limitirani smo sa pravilom o četiri strana igrača u domaćem prvenstvu. Mi već sada imamo šestoricu ili sedmoricu".

Terzić je potvrdio odlazak Bena u UAE.
"Ben odlazi, ali ne bih otkrivao ime kluba osim da je iz Abu Dabija. Dobili smo za njega 2.000.000 i 200.000 realnih bonusa. U februaru smo imali i bolju ponudu za njega, ali je Milojević s pravim stopirao njegovu prodaju. Nekada se igrači ne prodaju samo zato što su nama potrebne pare, već i zbog nekih drugih stavri. Ben je tamo dobio trogodišnji ugovor vredan 5.000.000 evra, a kod nas je imao 500.000 godišnje. Mi nismo jedini faktor za transfer. Nije logično da imate nezadovoljnog igrača. Mi ne prodajemo po svaku cenu, ali nekad igrač ode zato što želi iskorak, promenu, a ne zato što su nama potrebne pare. Napolijev predsednik Aurelio De Laurentis mi je rekao da oni imaju zatvoren budžet od 200.000.000 bez transfera i da nema potrebu da prodaje igrače. Ali kada je igrač prezasićen, nesrećan, nezadovoljan, onda mora da bude prodat".

Terzić je najavio moguće prodaje Boaćija i Pavkova, ali i potvrdio da neće biti kupljena zamena.
"Pitanje je šta će biti sa Boaćijem jer ima dosta interesovanja za njega. U skladu sa tim ćemo se ponašati što se tiče kupovina. Napadač sigurno neće doći. Tomane je doveden kao zamena za Boaćija ili Pavkova. Imamo tri kvalitetna špica i na neki način smo napravili problem Miloju za koga da se odluči". 

Ono što se može očekivati je dovođenje krilnog napadača.
"Ne očekujte velike promene. Ako neko bude dolazio, doči će neki brz bočni igrač. Krilo slično kao Garsija".

Milan Rodić?
"On nije igrač na prodaju i ne odlazi nigde. Bar ja to ne znam. Niti imamo ponudu za njega, niti je u planu da ide. Ako dođe neka velika ponuda, sve je moguće. Igrao je izvanredno kvalifikacije i lično bih voleo da ostane. Iako imamo Žandera, potrebna su nam dva kvalitetna leva beka".

Dakle, ništa od Mladenoviča?
"Niko sa njim nije razgovarao. Niko od kluba nije pričao sa Maldenovićem, agentima i njegovim klubom. On nije tema".

Kakav je status Miloša Degeneka?
"Degeneka ćemo otkupiti. Do februara treba da se izjasnimo, 1.500.000 dolara je cena. Pokazao je igračke i ljudske kvalitete da nosi teret Crvene zvezde".

Terzić je zadovoljan postojećim kadrom...
"Nemamo ni na jednoj poziciji loša rešenja. Puni smo na svakoj. Imamo tri-četiri vanserijska talenta i gledaćemo da im damo što veću minutažu. Pre svega mislim na Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića, Krstovića... A od januara iz Grafičara ćemo povući dva naša bisera: štopera Erakovića i malog Gavrića. Biče isforsirani mladi u toku sezone. Dovođenje iskusnih i kvalitetnih igrača bi ugušilo prostor za mlade. nema potrebe... Zvezda je već napravila veliki uspeh plasmanom u Ligu šampiona. Sigurno nikome neće biti lako protiv nas, a mislim da smo najkvalitetniji tim u Srbiji i da ćemo sigurno biti šampioni i ove sezone".

Koliko ulazak u LŠ utiše na pregovarački kapacitet Zvezde?
"Naravno, lakše je dovesti igrača, nego kada igramo samo domaće prvenstvo. Ali i Crvena zvezde je podigla zahteve i hoće sve kvalitetnije igrače. A oni koštaju. Skupi su. Mnogo toga se nudi, a Zvezda je u situaciji da bira. Što nije bila u mogućnosti 2014. godine. Tada su me pitali zašto sam doveo Bruna Matosa. Pa za te pare ne mogu da dovedem Mesija?!", kaže Terzić.


Pogledajte i novu epizodu serije Ekipizza...

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara