Strašan derbi u Bosni: Goran Zakarić pustio kišu, Borac krenuo po titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 20:00

Banjalučani slavili protiv Željezničara – 4:3

Dugo je Borac iz Banjaluke prošle sezone važio za prvog favorita za osvajanje titule šampiona Bosne i Hercegovine. Popustili su Banjalučani u finišu takmičarske godine, ali su od ove večeri silovito krenuli ka tome da zagospodare bosanskom ligom. U jednom od najvećih derbija zapadnih komšija Borac iz Banjaluke je slavio protiv Željezničara (4:3) i nastavio poteru za aktuelnim šampionom, Sarajevom.

Pravu poslasticu priredili su igrači dva tima fudbalskoj javnosti u regionu. Svega je bilo ove večeri u Banjaluci, dva raspoložena rivala udarali su se kao teškaši u boksu. Na kraju je na nogama ostao Borac. Preusudio je direkt u bradu, koji je uputio Goran Zakarić. Bivši ofanzivac Partizana izdominirao je u sudaru sa nekadašnjim timom, postigao je dva gola. Posebno će se pamtiti onaj iz 85. minuta kada je opalio levicom sa 25 metara i pogodio Željin gol. Za konačnih 4:3 i veliku radost u Banjaluci. I prvi poraz Željezničara na gostovanjima posle tačno godinu dana.

Izabrane vesti

Kada se sve sabere više nego zaslužena pobeda Borca, mada je i tim harizmatičnog Amara Osima ostavio više nego dobar utisak. Posebno je bilo dobro prvo poluvreme, garnirano sa pet golova.

Trener Borca Vlado Jagodić opredelio se za vrlo ofanzivnu postavku, punu znalaca u srednjem redu. Videli smo tandem Meleg-Vranješ na delu, tu je bio i pomenuti Goran Zakarić.

Sve je počelo u četvrtom minutu kada je posle jednog prekida Borca i sveće u šesnestercu Želje, odbrana gostiju loše reagovala i omogućila Jovi Lukiću laku realizaciju. Radovali su se malobrojni navijači domaćina, ali ih je brzo umirio Siniša Stevanović. Uzeo je jednu ničiju loptu u seddmom minutu i onda opalio sa 16 metara.

Posle sedam minuta bilo je 1:1, da bi već sredinom prvog poluvremena na semaforu pisalo 2:2. I opet je Borac došao u vođstvo, preko starog majstora Ognjena Vranješa, da bi ubrzo Ermin Zec iskoristio kreaciju iskusnog hrvatskog napadača Lendrića.

Pucalo je ispred oba šesnesterca, ali je Goran Zakarić bio tas koji je odneo prevagu. Bivši član crno-belih je odlično pogodio i iskoristio odbijenu loptu u finišu prvog poluvremena. Imali su Banjalučani prednost tokom odmora, ali je ponovo Ermin Zec pogodio. Igrao se 52. minut.

Tempo igre je od tog momenta značajno pao. Uticao je na to i težak teren. Igralo se sa malo rizika, sve je išlo ka remiju kojim bi najzadovoljnije bilo Sarajevo. Međutim, nije tako razmišljao Goran Zakarić. Pravu minijaturu odradio je iskusni krilni fudbaler. Prevario direktnog čuvara, namestio se na levu nogu i poslao neodbranjiv šut sa 25 metara.

PREMIJER LIGA BIH, 14. KOLO

Ponedeljak

Borac - Željezničar 4:3 (3:2)



tagovi

Borac BanjalukaŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara