(©Reuters)
(©Reuters)

Stop za Dance na Ostrvu: Mečevi Midtjiland - Liverpul i Engleska – Island pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 18:29

Sve zbog mutiranog oblika korona virusa koji se pojavio u ovoj skandinavskoj zemlji

Ostrvski fudbal nailazi na ozbiljan problem. Mečevi Engleske reprezentacije sa Islandom i Liverpula sa Midtjilandom pod znakom su pitanja, a sve zbog, verovali ili ne, farmi nerca u Danskoj!? Naime, britanska vlada uvela je zabranu ulaska građanima koji nisu iz Ujedinjenog Kraljevsta i dolaze iz Danske, a sve zbog pojave novog, mutiranog oblika korona virusa koji se pojavio, a potom i proširio na preko 200 farmi nerčeva u ovoj skandinavskoj zemlji i koji se sa ove vrste kanadske kune prenosi na ljude (za sada zaraženo 12 osoba). Građani Velike Britanije moći će da se vrate na Ostrvo ukoliko otputuju u Dansku, ali će morati u obavezan karantin, zajedno sa svim članovima porodice, na 14 dana.

I tu dolazimo do problema. Jer, profesionalni sportisti, koji su do sada bili oslobođeni određenih mera, ovog puta nisu pošteđeni. A Liverpul za ravno mesec dana očekuje meč sa Midtjilandom u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona. Pride, i meč Gordog Albiona sa Islandom u okviru druge grupe Lige nacija – na programu 18. novembra - pod znakom je pitanja, jer selekcija Arnara Vidarsona samo tri dana ranije igra u Kopenhagenu sa Danskom. Fudbalski savez Engleske bi uskoro trebalo da održi hitan sastanak kako bi se utvrdilo da li meč može da se održi.

Izabrane vesti

Menadžment danskog fudbalskog saveza je u poslednjih nekoliko dana u dijalogu sa Uefom, engleskim fudbalskim savezom i engleskim vlastima. Kako nismo dobili potrebne odgovore od engleskog fudbalskog saveza, selektor Kasper Hjumland bio je primoran da odabere određeni broj dodatnih igrača za test utakmicu protiv Švedske u sredu, ako engleske vlasti ne budu imale vremena da promene pravila u narednih nekoliko dana”, stoji u saopštenju FS Danske.

Ishod situacije u neizvesnosti čekaju i danski reprezentativci koji nastupaju u Premijer ligi. Lesterov čuvar mreže Kasper Šmajhel i vezista Totenhema Pjer-Emil Hojbjerg trebalo je da se odazovu pozivu Kaspera Hjumlanda, baš kao i Andreas Kristensen, Janik Vestergard, Henrik Dalsgard, Matijas Jensen, Jonas Losl… Svi oni su još uvek ''u mraku'', zbog čega je Hjumland morao da pozove devetoricu novih fudbalera.

O novim merama, koje su stupile na snagu 7. novembra, diskutovaće se tokom ove nedelje. Ukoliko situacija ostane nepromenjena, meč Liverpula sa Midtjilandom 9. decembra gotovo sigurno bi bio odložen. Jer, teško je zamisliti da bi zbog utakmice poslednjeg kola grupne faze, u kojoj pritom ima maksimalan učinak posle tri kola, žrtvovao mečeve sa Fulamom, Totenhemom i Kristal Palasom, koje bi morao da propusti zbog obaveznog karantina.

Korona virus je odavno uzeo maha u Evropi. Države širom Starog kontinenta iz dana u dan beleže crne rekorde po broju zaraženih, nažalost i preminulih, zbog čega vlasti uvode nove mere, koje između ostalog i te kako utiču i na fudbalom. Reprezentacija Srbije ih već oseća na svojoj koži uoči utakmice decenije sa Škotskom u četvrtak.


tagovi

Liverpulreprezentacija Engleskereprezentacija Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara