Sergej Milinković Savić i Aleksandar Kolarov (©Starsport)
Sergej Milinković Savić i Aleksandar Kolarov (©Starsport)

Sjajne vesti za Srbiju: Sergej i Kolarov stižu u Beograd

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 21:18

Najveći problem Nikola Milenković

Italijanske zdravstvene institucije spustile su rampu, ali Sergej Milinković Savić ipak će biti tu za utakmicu Srbije sa Škotskom u baražu za Evropsko prvenstvo. Sport Klub je prvo javio, a nama je i potvrđeno, da je Sergej Milinković Savić krenuo put Beograda, da bi potom MOZZART Sportu saopšteno da dolazi i Aleksandar Kolarov.

Podsetimo, Milinković Savić je u podne igrao derbi meč između Lacija i Juventusa, dok je zabrana za odlazak na reprezentativne obaveze usvojena tek predveče što će reći da je vezista reprezentacije Srbije imao sasvim dovoljno vremena da napusti Rim dok je to još bilo dozvoljeno.

Izabrane vesti

Što se tiče Kolarova, on danas zbog manje povrede nije ni putovao na meč Intera sa Atalantom, pa je FSS u dogovoru sa Interom ugovorio njegov dolazak u Beograd. Ovde će medicinski tim Saveza pokušati da ga osposobi kako bi u četvrtak mogao da igra protiv Škotske u baražu za Euro.

Stop za odlazak na reprezentativne obaveze nisu inače dobili fudbaleri svih klubova, već prema dostupnim informacijama samo oni koji nastupaju za Inter, Fjorentinu, Đenovu, Romu, Lacio i Sasuolo. U problemu su se tako, pored Sergeja, našli i Nikola Milenković, Dušan Vlahović i Filip Đuričić. S tim da Đuričić svejedno ne bi mogao da igra, jer je danas i drugi put bio pozitivan a Kovid-19.

Kako je MOZZART Sportu rečeno u Fudbalskom savezu Srbije najveći logistički problem za Orlove jesu Milenković i Vlahović, jer je zbog epidemije korona virusa Toskana potpuno zatvorena.

Svima ostalima se na Terazijama još nadaju. Ali ako bi selektor Ljubiša Tumbaković bio lišen pomoći i samo Milenkovića to bi već bio ozbiljan problem, posebno zbog opredeljenja da igra sa trojicom centralnih bekova. Ako bi ostao bez štopera Fjorentine i Intera na raspolaganju bi imao samo Miloša Veljkovića, Stefana Mitrovića, Nikolu Maraša, Uroša Spajića, Strahinju Pavlovića i ipak rovitog Aleksandra Kolarova, pod uslovom da se on oporavi do četvrtka.

Dušan Vlahović jeste budućnost srpskog fudbala, ali svakako bi Aleksandar Mitrović predvodio napad Orlova i da je mladi napadač Fjorentine tu.


tagovi

Sergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara