Novak Đoković (REUTERS/Tingshu Wang)
Novak Đoković (REUTERS/Tingshu Wang)

Đoković poručio narednom rivalu: Znamo se dobro

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 18:29

Novak odlično zna sledećeg protivnika, iako nikada nisu igrali

Stigao je Novak Đoković do četvrtfinala Šangaja bez većih problema, rezultatski bez izgubljenog seta. Posle dva taj-brejka sa Aleksom Mikelsenom, čišćenja Flavija Kobolija i rutinski odrađenog posla protiv ruskog tenisera Romana Safijulina, Novak je zaradio slobodan dan i na teren će u petak, kada će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Jakubom Menšikom.

Biće to deseto četvrtfinale najboljeg tenisera svih vremena u ovom kineskom gradu. Očekivalo se da će sa svojim "bratkom" iz Bugarske odmeriti snage, međutim Jakub Menšik je pobedio Grigora Dimitrova posle tri odigrana seta i konačno dočekao da igra protiv svog idola iz Srbije.

Izabrane vesti

Menšik je pobedio Grigora Dimitrova rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3.6, 6:4 i sada 19-godišnjak mora na neprikosnovenog Đokovića. Novak zna šta ga čeka protiv Menšika.

"Imali smo u prošlosti nekoliko puta po nedelju dana treninga u Beogradu, dolazio je da igra na Srbija openu, na šljaci. Pratio sam njegov razvoj, stavljao mu se na raspolaganje kako bih mu pomogao savetima, kako njemu, tako i njegovim roditeljima, oni su sjajni ljudi. Uzbuđen sam što mu ide tako dobro. Oduvek sam verovao da ima potencijala da bude jedan od vrhunskih svetskih igrača. On radi na tome u ovom trenutku", objašnjava Đoković.

Jasno mu je šta je najveća snaga češkog tenisera. Objasnio je čime se Menšik ističe od ostalih.

"Visok je, ima jak servis, ali uopšte dobru igru. Jako dobro se brani i kreće za nekog njegove visine. Njegov fizio ovde, Saša, radio je takođe sa mnom u mom teniskom centru, tako da imamo dosta povezanosti", rekao je Đoković.

Novak će u četvrtak saznati kada igra protiv Menšika u borbi za polufinale i na putu do 100. jubilarne titule.



tagovi

Novak ĐokovićATP Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara