Vensan Kole (©Reuters)
Vensan Kole (©Reuters)

Nije dugo čekao na posao: Vensan Kole postaje savetnik svog pomoćnika

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.10.24. | 18:54

Doskorašnji francuski selektor okreće se novom poslu

Zatvaranjem vrata francuske reprezentacije posle decenije i po uspešnog rada Vensan Kole spremno je dočekao mogućnost da započne potpuno novo poglavlje u karijeri i to u NBA ligi.

Kako javlja renomirani Ekip, doskorašnji selektor Trikolora dogovorio je saradnju sa Klivlend Kavalirsima. Prekaljeni stručnjak postaće konsultant novog trenera Kavsa Kenija Etkinsona koji je Koleu, zanimljivo, bio pomoćnik u stručnom štabu Francuske tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Izabrane vesti

On će paralelno da radi i kao specijalni savetnik tehničkog direktora francuskog Saveza. Njemu je dozvoljeno da obavlja oba posla istovremeno, pošto će u SAD imati posla tokom jedne sedmice mesečno.

Koleu ovo neće biti prvi put da radi sa Kavsima, pošto je još davne 2007. godine bio deo stručnog štaba tokom Letnje lige. Tada je bio jedan od pomoćnika Melvina Hanta.

Francuski stručnjak je tokom 15 godina rada na klupi Francuske osvojio pregršt medalja. Počeo je srebrom na Evrobasketu 2011, zatim je osvojio zlato na Evrobasketu 2013, bronzu na Mundobasketu 2014, pa je nastavio sa bronzom na Evropskom prvenstvu 2015, zatim medaljom istog sjaja na Svetskom kupu 2019, da bi sve začinio srebrom na Olimpijskim igrama u Tokiju i Parizu.


tagovi

Vensan KoleNBA ligaKlivlend KavalirsKeni Etkinson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara