Sećate li se Oskara Kardosa? Ima 37 godina, deset kilograma viška, ali i dalje prži po Paragvaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 05:02

Njegov Libertad slavio protiv General Dijaza – 4:3

Kada uđete u trofejni muzej Benfika na Da Lužu nećete moći da zaobiđete fotografije Oskara Kardosa. To je svedočanstvo o dugovečnosti paragvajskog napadača i tragu koji je snažni centarfor ostavio u glavnom gradu Portugalije.

Osvojio je Kardoso pet titula šampiona Portugalije sa Benfikom, dao mnogo golova, kasnije naplaćivao dobar CV bogatim ugovorima sa Trabzonom i Olimpijakosom. Poslednje tri sezone Kardoso igra za svoju dušu, u rodnom Paragvaju i vrlo dobro mu ide. Tokom 2020. godine postigao je 11 golova, stigao je i večeras da se upiše u listu strelaca, pošto je predvodio napad Libertada na gostovanju General Dijazu – 4:3.

Izabrane vesti

Pravi vatromet od utakmice i mnogo teži posao za velikog favorita nego što se mislilo pre početka susreta. General Diaz je nanizao sedam poraza na poslednjih osam mečeva, ali je protiv jednog od najboljih timova u zemlji muški poginuo. Nije pristao da baci peškir ni posle dva brza gola Libertada.

Oskar Kardoso je bio u startnoj postavi Libertada. Bilo je zanimljivo videti kako se kreće nekada rasni napadač, čija klasa ne umire u paragvajskim uslovima. Iako ima deset kilograma viška, Kardoso odrađuje posao. Protiv General Dijaza je uspeo da poentira sa bele tačke i povisi rezultat na 3:1. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

General Dijaz je još jednom zapretio, preko Velaskeza u 60. minutu. Međutim, ubrzo je Libertad postigao još jedan pogodak. Za, ispostaviće se, rutinski trijumf

Genral Dijaz je ostao bez bodova. River Plejt je ispred, mada je večeras položilo oružje pred Gvairenom.

PARAGVAJ - PETO KOLO

General Dijaz - Libertad 3:4 (1:3)

River Plejt - Gvairena 1:2 (1:1)



tagovi

Oskar Kardoso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara