Aleksandar Janković (©Reuters)
Aleksandar Janković (©Reuters)

Saša Janković: Ma koliko bogati bili, momci poput Mitrovića su uvek gladni

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 10:13

Srpski stručnjak govorio za engleske medije o večerašnjoj utakmici u Gelzenkirhenu

Za engleske defanzivce, korpulentna figura Aleksandra Mitrovića predstavljaće poznatog, ali možda i najvećeg neprijatelja. Zadnja linija Gereta Sautgejta zna dosta o pretnji koju predstavlja centarfor Orlova, ali to saznanje neće nužno olakšati njegovo zaustavljanje u utakmici prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva (nedelja, 21.00).

Uz pravu pomoć sa krila mali je broj igrača sposobnijih da ovog leta u Nemačkoj nanesu veću štetu protivničkoj odbrani od najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije, a sa takvim konstatacijama saglasan je i Aleksandar Janković. Nekadašnji trener Crvene zvezde u dva navrata, nekolicine belgijskih klubova, selektor Srbije do 21 godine i seniorskog državnog tima Kine govorio je za engleski Telegraf o večerašnjem susretu na AufŠalke Areni i posebno apostrofirao značaj napadača Al Hilala.

Izabrane vesti

"On je glavni čovek. U reprezentaciji je njegov nivo performansi veličanstven. Poslednjih sedam-osam godina konstantno postiže za golove za Srbiju.

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

Za većinu engleskih ljiubitelja fudbala Mitrović je bio van vidokruga otkako je prošle godine prešao iz Fulama u Saudijsku Arabiju. Na 28 utakmica u najvišem rangu takmičenja dao je 28 golova. Samo je Kristijano Ronaldo postigao više. Bila bi greška misliti da je njegov prelazak na Bliski istok bio korak ka polupenzionisanju, što je važilo za mnoge igrače koji su prihvatili unosne ponude iz Azije.

"U Srbiji je bilo mnogo pitanja da li će on moći da zadrži isti nivo intenziteta, posle godinu dana takmičenja na nižem intenzitetu, ali za njega nema brige. Momci poput Mitrovića su uvek gladni, ma koliko bogati bili".

Poznat je Janković po pedantnim analizama, a sada je Englezima pokušao da dočara kako će izgledati srpski plan da što češće uposle Mitrovića.

"Srbija igra tako da svi hodnici ka Mitroviću budu otvoreni. Ako ima bilo kakvih poteškoća u izgradnji napada, igrači će pokušati da igraju na njega. On je dragocen. Od njega će najviše zavisiti igra i rezultat Srbije.

EVROPSKO PRVENSTVO (PRVO KOLO GRUPNE FAZE)


Grupa C

18.00: (5,10) Slovenija (3,60) Danska (1,80)

21.00: (8,00) Srbija (4,40) Engleska (1,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Engleskefudbalska reprezentacija SrbijeAleksandar JankovićEURO 2024Orlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara