REZZIME DANA (utorak): Preokreti po vašoj meri na Islandu

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.06.24. | 00:18

Pročitajte ko vam je 18. juna doneo novac, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA...

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

PORTUGALIJA - ČEŠKA (tip 1, kvota 1,53) - rezultat 2:1

Bolji jesu bili, to niko ne može da im ospori, ali da su imali sreće - imali su je oho-ho! Kao retko ko. Bolje reći kao niko u dosadašnjem toku Evrposkog šampionata u Nemačkoj. Portugalija - Češka 2:1, uz autogol za 1:1 i pogodak u 90+2 za potpuni preokret. U oba slučaja, tragičar je bio štoper češkog nacionalnog tima Robin Hranač. U prvom, do tog epiteta 'pogurao' ga je golman Jindžih Stanek, pošto mu je bukvalno nabio loptu u noge, odakle se ona odbila u mrežu. U drugom je klizao, želeo verovatno da izbije u korner posle ubacivanja Pedra Neta sa boka, međutim umesto toga samo je uštopovao za mladog Fransiska Konseisaa, kome nije bilo teško da je ćušne iza Stanekovih leđa.

Opširnije OVDE.

TURSKA - GRUZIJA (tip 1, kvota 1,81) - rezultat 3:1

Sastavljena mahom od igrača iz najjačih evropskih liga, reprezentacija Turske je na prethodnim velikim takmičenjima svrstavana među timove sposobne da namuče svakog rivala, da iznenade i nađu se u samoj završnici. I svaki put bi razočarala. Pre osam godina na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ispali su već dva kola, pre četiri završili grupnu fazu bez osvojenog boda… Ipak, start turnira na kojem će se selekcija Vinćenca Montele osećati kao kod kuće obećava drugačiji scenario pošto je Turska u prvom kolu Grupe F Prvenstva Evrope, nešto teže nego što se očekivalo, savladala debitanta Gruziju - 3:1 (1:1).

Opširnije OVDE.

AL ITIHAD ALEKSANDRIJA - AL AHLI KAIRO (tip 2, kvota 1,44) - rezultat 0:1

Otkako je sredinom aprila pretrpeo poraz od Zamaleka, Al Ahli je nezaustavljiv u domaćem prvenstvu. Velikan iz Kaira danas je upisao šesti vezani trijumf u prvenstvu savladavši na gostovanju Al Itihad. Jedini gol na meču postigao je sredinom drugog poluvremena Karaba.

SMUHA - EL DAKLEJA (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 3:2

Fenjeraš El Dakleja bila je na dobrom putu da na gostovanju Smuhi dođe do velika tri boda. Posle primljenog gola iz 13. minuta gosti su golovima sa kraja prvog i početka drugog poluvremena preokrenuli rezultat i sve do samog finiša uspevali da odbrane prednost. Ipak, Smuha je sa dva gola u nadoknadi režirala još jedan preokret i sačuvala sva tri boda.

NOME/KALJU - TALINA (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 2:0

Posle tri vezana meča bez pobede fudbaleri Nome Kaljua ovog popodneva konačno su 'progledali'. Iskoristili su užasnu formu gostujuće ekipe Talina i vratili se na pobedničku trasu. Učinio je to David, dvostruki strelac, koji je u sedmom i 55. minutu tresao mrežu rivala.

FILKIR - VESTRI (tip 1, kvota 1,90) - rezultat 3:2

Vestri je današnji susret dočekao sa šest bodova prednosti u odnosu na Filkir, ali je domaćin pokazao zbog čega je bio favorit. Vestri je poveo u 27. minutu, međutim, Filkir je ekspresno izjednačio. Sredinom drugog poluvremena domaćin je režirao preokret, da bi ubrzo duplirao prednost te su gosti dva minuta pre kraja uspeli samo da ublaže poraz.

STJARNAN - HAFNARFJERDUR (tip 1, kvota 2,25) - rezultat 4:2

Seriju mečeva sa puno preokreta na Islandu nastavili su Stjarnan i Hafnarfjordur. Ovde su gosti poveli u 27. minutu, ali je Stjarnan pred odlazak na odmor izjednačio. Na naredni gol čekalo se dugoo, tek u 82. minutu domaćin je režirao preokret, da bi u četvrtom minutu nadoknade overio trijumf. Gosti su pokušali da se vrate novim pogotkom, ali je u istom minutu Stjarnan došao do novog pogotka.

CA ATLAS - EL PORVENIR (tip 1, kvota 2,15) - rezultat 2:1

Verovali ili ne, u današnjem rezzimeu dana našlo se mesto i za utakmicu četvrtog ranga takmičenja argentinskog fudbala. Domaćin je trijumfovao i tako dospeo do šestog mesta na tabeli, dok je El Porvenir 12. od 25 klubova u ligi. Vredi istaći da se u pomenutom takmičenju za prvo mesto bore Berasategi i General Lamadrid.

PRECRTANO

FRAM - HK KOPOVAGUR (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 1:2

I jedni i drugi dočekali su međusobni susret u užasnoj formi, ali su gosti svoju uspeli da prekinu. Posle serije od tri poraza Kopavogur je blickrigom na gostovanju Framu režirao preokret za prvi trijumf posle više od mesec dana.

ZED - FARKO (tip 1, kvota 2,10) - rezultati 2:2

Sezona u egipatskoj ligi ulazi u sam finiš, a jedno od zanimljivijih pitanja jeste borba za opstanak. Farko je osvojio važan bod na gostovanju favorizovanom protivniku i tako došao na deobu 15. i 16. mesta na tabeli od 18 klubova u ligi. Poslednje tri ekipe ispašće iz lige, a do kraja su ostala još četiri kola. Biće to grčevita borba za izabranike 38-godišnjeg Ahmeda Kataba.


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara