(©Star sport)
(©Star sport)

Novi Pazar traži izbore u FSS: Piksijev odlazak neminovan, ali Savezu su potrebni novi ljudi

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 21:35

"Stojković jeste glavni, ali ne i jedini krivac za stanje u našem fudbalu", navodi se u saopštenju plavo-belih

Fudbalska reprezentacija Srbije razočarala je i na drugom uzastopnom velikom turniru. Jeste sakupila više bodova nego u Dohi, ali je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, kao i prethodni Mundijal u Kataru okončala je već u grupnoj fazi, što je izazvalo ogromno nezadovoljstvo kod navijača. Ali ne samo među njima, već i među strukom.

Iz fudbalskog kluba Novi Pazar su se dan posle brodoloma u Nemačkoj oglasili saopštenjem u kojem zahtevaju korenite promene u Fudbalskom savezu Srbije. Kako navode iz tabora plavo-belih 'odlazak selektora Dragana Stojković je nemivnost', ali dodaju da 'nije jedini krivac za stanje u našem fudbalu' i da su mu zbog toga potrebni novi ljudi.

Izabrane vesti

"FK Novi Pazar traži hitno sazivanje Skupštine FSS na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo naše fudbalske asocijacije. Potpuni fijasko, ravan blamaži, mora poslužiti za resetovanje i dovođenje novih ljudi za novo vreme u FSS. Više od nemačke bruke moglo bi da zaboli samo zabijanje glave u pesak i relativizovanje rezultatskog neuspeha.

Odlazak selektora Dragana Stojkovića je neminovnost i hitna potreba. Međutim, Stojković jeste glavni, ali ne i jedini krivac za stanje u našem fudbalu. Krovna fudbalska organizacija je staromodna i zakržljala, dovoljna samoj sebi, bez inicijative, vizije i kredibiliteta. Nema jake reprezentacije bez organizovanih domaćih klubova, nema jakih klubova bez regularnog prvenstva. To mogu da obezbede samo novi ljudi.

FK Novi Pazar poziva i druge klubove da svi zajedno uzmemo učešće u predlaganju mera za kreiranje zdravog i kompetativnog fudbalskog ambijenta. Mi ne smemo više ostati nemi posmatrači i puki objekat u donošenju važnih odluka. Ako i dalje ćutimo, svi postajemo saučesnici u daljem propadanju srpskog fudbala", navodi se u saopštenju FK Novi Pazar.



tagovi

FSSFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara