Marko Marinović: Dobro smo odradili svoj posao

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.03.20. | 13:50

Mladi stručnjak ne krije zadovoljstvo rezultatima u KLS-u

U poslednjoj utakmici Košarkaške lige Srbije ekipa Borca stavila je tačku na još jednu uspešnu sezonu. Naime, pred praznim tribinama dvorane kraj Morave Čačani su savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 76:63.

Porazivši goste iz Novog Sada, sastav Marka Marinovića udario je 23. recku u domaćem prvenstvu. Osvajanjem novog zvanja KLS šampiona, treću godinu zaredom, Čačani su svima pokazali koliki su dometi mladog i talentovanog tima. Razume se, posao tu nije okončan, jer je pred Borcem plej-of ABA 2 lige. Nepredviđenu pauzu ekipa iz grada na Moravi iskoristiće pre svega da se odmori i oporavi od izuzetno duge i naporne sezone, a zatim i da se spremi za odsudne bitke u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

Strateg Borca Marko Marinović ne krije zabrinutost zbog novonastale situacije u Srbiji.
,,Moram reći da smo svi zatečeni ovom situacijom. Da pričamo o košarci, smatram da bi u ovom trenutku bilo suvišno. Najvažnije je da svi ostanemo živi i zdravi. A šta će biti, to niko ne zna“, rekao je kormilar Čačana.

Mladi košarkaški stručnjak naglašava da je zadovoljan rezultatima svoje ekipe u KLS – u. 
,,Mi smo odradili svoj posao, i to dosta dobro, da budem iskren. Pošto mi je ovo prvi trenerski angažman, nisam očekivao da će se ovako okončati domaće prvenstvo, kao i reginonalno. Od 48 ligaških utakmica pobedili smo 43. Nešto računam, da igramo NBA ligu na Zapadu bismo bili drugi tim“, našalio se  Marinović, koji je još dodao: ,,Svi smo željno isčekivali početak plej-ofa ABA 2 lige, tako da nam je krivo što se sve ovo dešava. Ipak, viša sila je uticala na odluku da se sve prekine do daljnjeg“, dodao je Marko Marinović.

Učinak Borca u ABA 2 ligi je 20:2, a u KLS – u 23:3.

Krilni centar Borca Ivan Gavrilović nakon meča sa Vojvodinom kratko je izjavio: ,,Hvala Vojvodini na fer i korektnoj borbi. Takođe, uputio bih čestitke saigračima što smo KLS sezonu završili pobedom, i to na prvom mestu. Ništa, nama ostaje da pauzu iskoristimo na najbolji mogući način, da se što bolje pripremimo za glavni deo sezone, odnosno za plej – of ABA 2 lige“, zaključio je Ivan Gavrilović.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
FOTO: KK Borac Čačak


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara