Disasi na meču sa Zvezdom (© Star sport)
Disasi na meču sa Zvezdom (© Star sport)

Pošteni Kimpembe se povukao, Disasi novi štoper Francuske

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.11.22. | 14:29

Još jedna promena u taboru svetskih prvaka

Dve promene u poslednji čas. Jedna zato što je imao prostora Didije Dešan da dopiše još jedno ime na listu pre nego što je prosledi u kancelarije FIFA (izbor pao na Markusa Tirama), a jedna prinudna. Iz reprezentacije Francuske se povukao Presnel Kimpembe, na njegovo mesto uskočio je Aksel Disasi i tako je kompletiran spisak putnika za Katar.

Do rokade je došlo pošto je Kimpembe ispao pravi džentlmen, stavio državne interese ispred ličnih i priznao da nije dovoljno spreman da se pojavi na Mundijalu. Razlog je povreda Ahilove tetive zbog koje nije igrao u poslednje vreme – ranije ga mučila i zadnja loža – mada se pojavio na susretu protiv Troa u nedelju kad je na terenu proveo završnih 15 minuta. Odmah posle te utakmice obavestio je Dešana i lekarski tim reprezentacije Francuske da njegovo telo nije u stanju da odgovori obavezama kakve očekuju Galske petlove u odbrani Zlatnog globusa.

Izabrane vesti

Pošteno.

„Zdravlje je na prvom mestu. Nažalost, poslednji testovi su pokazali da nisam u stanju da celog sebe posvetim reprezentaciji i ne želim da moje prisustvo destabilizuje grupu“, rekao je Kimpembe.

Dešan je reagovao tako što je pod zastavu pozvao Aksela Disasija, čiji je napredak u dresu Monaka ogroman. Pre dve godine je stigao u Kneževinu iz Remsa, opravdao 13.000.000 evra uloženih u njegov potpis, izrastao u jednog od stubova odbrane.

Interesantno, Disasi dosad nije pozivan među Galske petlove, a nije bio ni mladi reprezentativac.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeMundijalKatar2022Presnel KimpembePrensel KimpembeAksel Disasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara