(©AFP)
(©AFP)

Pjanić: Odbio sam poziv francuske reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 21:36

"Bolelo bi me srce da Bosna gleda jednog od svojih kako igra za Francusku", iskren je vezista Barselone

Nije Francuzima bilo potrebno mnogo da se upoznaju sa kvalitetima Miralema Pjanića. Toliko su u zemlji dobrih sireva i vina bili oduševljeni talentom bosanskohercegovačkog veziste da su mu već po dolasku u Lion – bilo mu je tada jedva 18 godina - ponudili da nastupa za Trikolore. Širokoj fudbalskoj javnosti malo poznatu informaciju otkrio je sam Pjanić u razgovoru za francusku televiziju Kanal+.

Pjanić je rođen u Tuzli 1990. godine, ali se ubrzo po izbijanju rata u Bosni sa porodicom preselio u Luksemburg za čije je mlađe selekcije nastupao. Sa 14 godina stigao je u mlađe kategorije Meca, tri godine kasnije debitovao za prvi tim, a samo jedna sezona u seniorskom fudbalu bila je dovoljna da se aktivira alarm u fudbalskom savezu Francuske, ali i na tadašnjem stadionu Žerlan.

Izabrane vesti

Da, mogao sam da igram za Francusku kada sam stigao u Lion, ali sam nekoliko dana ranije rekao da je moj san Bosna”, otkrio je Pjanić.

Tadašnji selektor Trikolora Rajmon Domenek uputio je poziv Pjaniću, ali je već bilo kasno.

Domenek me pozvao, ali sam već tada doneo odluku. Zahvalio sam se, naravno, ali sam želeo da budem realan. Za mene, bilo je prerano da tada uđem u reprezentaciju Francuske. S druge strane, bolelo bi me srce da Bosna gleda jednog od svojih kako igra za Francusku”, iskren je Pjanić.

Vezista Barselone debitovao je ubrzo potom za selekciju BiH i od tada upisao ukupno 95 nastupa za A selekciju. U odsustvu Edina Džeka nosi i kapitensku traku.


tagovi

Miralem Pjanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara