Andrea Pirlo (Reuters)
Andrea Pirlo (Reuters)

Pirlo posle Barselone: Falilo iskustvo i brži protok lopte

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 00:27

Italijan apostrofirao mlad i neiskusan tim kao glavni razlog za neuspeh

Tri puta je Juventus pogađao protiv Barselone, Alvaro Morata se isto toliko puta ponadao, ali ne da se njegovo ime nije našlo na listi strelaca, već je Stara dama utakmicu završila bez udarca u okvir gola. Nije bilo najboljeg i najiskusnijeg igrača Bjankonera Kristijana Ronalda, a Andrea Pirlo kao glavni uzrok poraza vidi to što ekipa koju vodi ima manjak iskustva u velikim evropskim mečevima poput večerašnjeg.

Moramo da radimo dok ne dosegnemo nivo Barselone. Znali smo da će biti izuzetno teško protiv ekipe koja je naviknuta da igra ovakve utakmice, dok smo mi mlad tim i projekat koji raste. Ovo će nam biti korisno iskustvo za fudbalski rast i napredak“, rekao je mladi italijanski stručnjak.

Izabrane vesti

Glavno pitanje je bilo, da li je Juveovom veznom redu u sastavu sa Rabioom i Bentankur u sredini, odnosno Kvadradom i Kuluševskim po bokovima nedostajalo kvaliteta, u poređenju sa sredinom terena koju je šampion Italije imao kada je Pirlo bio aktivan fudbaler?

Klubovi imaju svoje ere, a mi smo imali velike fudbalere sa ogromnim internacionalnim iskustvom. Sada većinu na sredini terena čine mladi igrači kojima će biti potrebno vreme da dostignu taj nivo. Nadam se da će nam se uskoro vratiti nekoliko igrača, jer u ovim okolnostima nemam mnogo opcija za rotaciju. Mnogi igrači igraju po 90 minuta dva puta nedeljno. To nije lako, naročito jer je većina njih mlado i neiskusno.“

Fabio Kapelo je za italijanski Skaj sport istakao da nije bilo mnogo lopti za Federika Kjezu, već da je većina išla u noge Paulu Dibali, koji je često bio udvojen.

Moramo da imamo brži protok lopte, kako bismo lakše kreirali situacije jedan na jedan po bokovima. Ideja je bila da Kjeza igra široko, da mu ostavimo prostora da se ustremi na jednog rivala, ali su nas lako zatvorili“, zaključio je Pirlo.


tagovi

Andrea Pirlo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara