Željko Gavrić i Miloš Vulić (©Starsport)
Željko Gavrić i Miloš Vulić (©Starsport)

Peti otkaz Piksiju: Otpao i Đuričić, Gavrić i Vulić novi reprezentativci

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 09:46

Selektor Dragan Stojković na mukama pred put na Daleki istok

Glavobolje za selektora Dragana Stojkovića pred put na Daleki istok i prijateljske utakmice sa Jamajkom (7. juna) i Japanom, četiri dana kasnije. Sa spiska putnika, objavio je Fudbalski savez Srbije, otpao je i as Sasuola Filip Đuričić.

Iako je imao veliku želju i motiv, reprezentativac Srbije Filip Đuričić nije mogao zbog povrede leđa da nastavi pripreme“, navodi se u kratkom saopštenju na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Umesto Đuričića u A tim je prekomandovan mladi reprezentativac Željko Gavrić, koji ove sezone nije bio standardan ni u Crvenoj zvezdi, dok je naknadni poziv dobio i vezista Krotonea Miloš Vulić. I jedan i drugi bi tako mogli da dobiju šansu da debituju za Orlove.

Kako bilo, Srbija u Japanu neće ličiti na onu ekipu sa starta kvalifikacija za Mundijal, jer je još i pre objavljivanja spiska Stojković odlučio da poštedi pojedince poput kapitena Dušana Tadića, pa Sergeja Milinković Savića, Nikolu Milenkovića, Filipa Kostića... A već na okupljanju je dobio još loših vesta, pošto su otpali i Aleksandrar Mitrović (rotator levog kuka), Darko Lazović (problem sa zubnim implantom), Dušan Vlahović (bolovi u preponskoj regiji) i Andrija Živković (koleno).

Naknadne pozive su zato dobili i najbolji strelac Superlige, Radnikov Milan Makarić, te 18-godišnji krilni fudbaler Partizana Nemanja Jović.

Repezentacija u Japan putuje u četvrtak, a ako ne bude novih otkaza izgledaće ovako....

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Ilić (Kortrajk), Đorđe Nikolić (Bazel)

Odbrana: Stefan Mitrović (Strazbur), Sava Aranđel Čestić (Keln), Uroš Spajić (Krasnodar), Strahinja Pavlović (Monako), Marko Petković (TSC), Aleksa Terzić (Empoli), Mihailo Ristić (Monpelje).

Sredina: Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Ivan Ilić (Verona), Marko Grujić (Liverpul), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Nemanja Jović (Partizan), Miloš Vulić (Krotone).

Napad: Dejan Joveljić (Volfsberger), Milan Makarić (Radnik).

Daleko od našeg najboljeg sastava, ali kako je ovog puta rezultat u drugom planu dobra prilika za mlađe da se dokažu.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiFilip ĐuričićMiloš VulićŽeljko Gavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara