Foto: Reuters
Foto: Reuters

Parižani bez Nejmara nastavljaju pobednički niz: Ken preti Nantu

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.20. | 13:17

Sveci vrebaju sedmi prvenstveni trijumf u nizu

Koliko je Pari Sen Žermen loše započeo prvenstvo (dva poraza na startu), još se brže vratio. I sada vreba sedmu uzastopnu pobedu u Ligi 1. Prepreka je Nant, klub koji su Sveci pobeđivali 16 puta u poslednjih 17 duela i sva je prilika da će četa Tomasa Tuhela uspešno rešiti i večerašnji zadatak na Bužoaru u okviru devetog kola (21.00).

Pobeda nad Bašakšehirom u Istanbulu uzaela je danak. Parižani će napadati Nant bez Nejmara koji je povredio butni mišić i trebalo bi da bude spreman tek posle reprezentativne pauze. Srećom, Kanarinci ne bi trebalo da budu rival protiv kojeg će se odsustvo najskupljeg igrača u istoriji fudbala naročito osetiti. Kao i obično menjaće ga Pablo Sarabija. Zasluženi odmor dobio je desni bek Alesandro Florenci koji nije doputovao na zapad Francuske, a to su lepe vesti za Tila Kerera. Kadrovski problemi za Tomasa Tuhela su poprilično veliki jer ne može da računa na Marka Veratija, Leandra Paredesa, Julijana Drakslera i Anhela di Mariju, dok bi oporavljeni Mauro Ikardi trebalo da počne meč na klupi.

Izabrane vesti

Muke sa sastavom muči i Kristijan Gurkuf. Maler je naročito poterao zadnju liniju tima u kojoj zbog Kovida-19 neće biti štopera Nikole Paloe i Andreja Žirota, odnosno bekova Sebastijana Korče i Fabija. I sada će tako desetkovana defanziva morati da juri Kilijana Mbapea, odnosno da se bori sa raspucanim Mojze Kenom. Talentovani Italijan je na 37 utakmica za Everton postigao četiri gola, a za isti broj pogodaka u dresu parižana bila su mu potrebna svega četiri nastupa. Po dva gola davao je Bašakšehiru i Dižonu i to u uzastopnim utakmicama.

Od starta sezone šampion Francuske primio je svega tri pogotka, a u međusobnim duelima sa Nantom česta je praksa da mreža velikana iz prestonice ostane netaknuta. Ne tako davno, aprila 2019. godine Nant je na svom Bužoaru zaustavio PSŽ rezultatom 3:2, međutim pre tog iznenađenja, poslednji put su slast trijumfa osetili 2004. godine.

Četiri sata ranije (17.00) Ren na Roazon parku ima priliku da izvida rane nastale na evropskoj sceni. Utisak posle poraza od Sevilje na Ramon Sančez Pishuanu u drugom kolu grupne faze Lige šmapiona, crveno-crni će pokušati da poprave protiv Bresta. Doduše bez Danijelea Ruganija koji se povredio u Andaluziji, izvesno i bez Benžamana Burižoa, a trebalo bi da odmori supertalentovani Eduardo Kamavinga. Brest je gubio poslednja dva meča Lige 1 primivši po tri gola od Nanta i Strazbura, stoga Ren ima vrlo realnu šansu da prekine seriju od tri utakmice bez ligaške pobede.


tagovi

Pari Sen ŽermenNejmarNant

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara