©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (ponedeljak, 9. novembar): Hamburger cilja povratak na pobednički kolosek, Željo gostuje Borcu

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.11.20. | 08:22

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

BORAC BANJALUKA – ŽELJEZNIČAR, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, BIH 1)

Željo je preživeo sarajevski derbi, stigavši do izjednačenja 1:1 sredinom drugog poluvremena. Sada mu sleduje novi, težak rival iz vrha tabele. Borac na trećoj poziciji zaostaje pet bodova za predstojećim rivalom i upravo u hvatanju priključka vidi motiv više. Gosti će samopouzdanje crpiti iz odličnih rezultata koje beleže od starta prvenstva, odnosno iz tradicije, a ona kaže da je Željo slavio u sedam od poslednjih devet međusobnih duela sa Borcem.

KIL – HAMBURGER, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Kil je jedan od timova koji merkaju plasman u Bundesligu na kraju sezone, a Hamburger je prvi favorit za takav scenario. Dinosaurusi su jedna od dve ekipe koja ne zna za poraz, a posle remija u gradskom derbiju sa Sankt Paulijem, nadaju se povratku na pobednički kolosek. Odbrana domaćina strepeće svaki put kada se u šesnaesterac ušunja Simon Terode, najefikasniji golgeter Cvajte sa osam pogodaka, koji je četiri puta bio dvostruki strelac.

ĐIRONA – LAS PALMAS, 21.00

(Fudbal, Španija 2)

Samo bod razdvaja Đironu i Las Palmas na tabeli Segunde. Katalonski tim ima minimalnu prednost na tabeli, ali ga takođe krasi znatno bolja forma. Belo-crveni osvajaju bodove uz mali broj postignutih golova - samo sedam iz devet mečeva. Nadaju se četvrtoj vezanoj utakmici bez poraza. Las Palmas sa druge strane želi prvu pobedu posle tri utakmice posta, a ona bi ga lansirala na deobu osme pozicije. U poslednjem međusobnom okršaju nije bilo golova, a pre toga je Đirona vezala tri pobede.

ČILIĆ - FOREJTEK, 19.30

(Tenis, ATP Sofija)

Nikada ranije nisu odmeravali snage, ali jasno je da će sve osim brzog trijumfa hrvatskog tenisera u dva seta predstavljati ogromno iznenađenje. Osvajač US opena iz 2014. postavljen je za osmog nosioca u prestonici Sofije, boriće se za prvu titulu još od 2018. godine kada je podigao pehar u Kvinsu. Duel sa Čehom pozicioniranim na 399. mesto ATP liste trebalo bi da predstavlja lagano zagrevanje za ozbiljnije mečeve.

ŠELBURN - ŠAMROK, 20.30

(Fudbal, Irska 1)

Republika Irska nema tim koji je toliko dominantan kao što je to slučaj sa Šamrokom. Najubojitiji napad prvenstva zabeležio je 45 pogodaka na 17 utakmica primivši samo sedam golova. Lider nema poraz, upisao je svega tri remija, a odoleo mu je upravo Šelburn i to u Dablinu pre dva i po meseca u duelu koji je završen bez golova. Sada Šamrok želi da naplati duplo, a u prošlosti je neretko znao da pošalje tri ili više lopti u gol ovog rivala.

UTREHT II - RODA, 21.00

(Fudbal, Holandija 2)

Dueli ova dva tima uvek donose golove na obe strane. U poslednje dve godine odigrali su četiri utakmice i svaki put zaokružili tip GG3+. Gosti od početka oktobra igraju u ritmu remi, poraz, remi, poraz, i nadaju se da je drugi tim Utrehta rival protiv kojeg će post od trijumfa biti prekinut. Domaćin prima dosta golova, u proseku nešto više od dva po utakmici, ali je u prethodnom kolu slavio protiv Dordrehta sa tri postignuta i bez primljenog pogotka.

UTA ARAD – GAZ METAN, 19.30

(Fudbal, Rumunija 1)

Stara dama odlično gura u prvenstvu Rumunije i eventualnim trijumfom kod kuće skočila bi na sjajnu četvrtu poziciju. Osokoljena sa dva najsvežija trijumfa, odnosno serijom nepobedivosti od pet utakmica mogla bi da smogne snage za novi skalp. Ipak, klub iz Arada nikada nije slavio protiv Gaz Metana (tri poraza i remi) koji je u prošlom kolu iznenadio Kluž i ostavio šampiona praznih ruku. Sada se gosti nadaju da će eventualnim trijumfom prići Uti na samo bod zaostatka.

HAPOEL TEL-AVIV – HAPOEL HADERA, 19.30

(Fudbal, Izrael 1)

Na pet od poslednjih šest međusobnih duela oba tima postizala su bar gol. U poslednje vreme i jedni i drugi kubure sa formom i imaju po bod posle tri odigrane utakmice u domaćem šampionatu. Utisak je da bod ne bi zadovoljio ni tim iz Tel-Aviva ni Haderu. Domaćin važi za favorita, ali prati ga katastrofalna statistika koja kaže da je izgubio osam od poslednjih deset prvenstvenih utakmica. Ništa bolja nije ni Hadera koja je slavila samo jednom u minulih 13 duela.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara