Moreno (© AFP)
Moreno (© AFP)

Moreno poludeo na Monako: Smenili me preko novina, veliki klub ne radi tako

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 12:21

Španac razočaran bivšim poslodavcima

Ne tako davno bili su simpatičan klub. Oduševili su svet probojem u polufinale Lige šampiona, lansirali na veliku scenu igrače poput Kilijana Mbapea, Bernarda Silve, Fabinja, Bendžamina Mendija, a već četvrtu sezonu ne mogu da se sastave.

U prethodnoj Monako nije izborio plasman u UEFA takmičenja prvi put posle pet godina, a kako je počeo ovu teško da će u tome uspeti, jer je trenutno na 12. mestu tabele Lige 1 i ništa mu ne ide. Možda zbog toga što nema kontinuitet struke, za dve godine je promenio četvoricu trenera i u tom lavirintu ideja igrači se osećaju – pogubljeno.

Izabrane vesti

Najmanje je od tog kvarteta potrajao Robert Moreno. Došao je u januaru, vodio ukupno 13 utakmica i taman kad se spremao da počne novu sezonu, na opšte iznenađenje je – smenjen!? Bio je to šok i za nekadašnjeg saradnika Luisa Enrikea u reprezentaciji Španije, osetio je gubitak tla pod nogama. Bez ikakve najave. Usred priprema.

Bila je subota jutro kad me je potpredsednik kluba Oleg Petrov pozvao i rekao da želi da me vidi. Dogovorili smo se da se posle trenninga nađemo na stadionu. Dok sam se vozio automobilom, kontaktirao me je prijatelj i saopšto da je vest o mojoj smeni već osvanula u svim medijima. Boli me što sam za smenu saznao na taj način. Veliki klub poput Monaka morao bi da bude pažljiviji kad su ovakve odluke u pitanju. Na sastanku je Oleg Petrov pokušao da opravda razloge rastanka, ali su oni bili besmisleni“, otvori je dušu Moreno u intervjuu Lekipu, prvom posle tri i po meseca koliko je prošlo od rastanka.

Po mnogo čemu bolnog. Kaže da ga ne boli smena kao takva, jer trenerski poziv podrazumeva teške odluke, već je do stila na koji je to izvedeno. Niko mu nije objasnio i to ga izjeda iznutra.

„Samo su mi rekli da ne nastavljam posao. Da više ne računaju na mene. Tako se završila moja misiji na stadionu „Luj Drugi“. Što se mene tiče, priča je jednostavna: došao je novi sportski direktor, želeo da oko sebe okupi ljude od poverenja. Vreme će pokazati da li je baš to bio razlog smene ili nešto drugo“, dodao je Robert Moreno.

Otad – na birou rada. Na klupi Kneževa ga ja zamenio Niko Kovač, koji će u nedelju od 17 časova protiv Boroda gledati kako da pobedi posle tri vezane utakmice bez slavlja.



tagovi

Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara