Vladan Milojević i Dejan Stanković na dodeli pehara šampiona Srbije proteklog leta (@MN Press)
Vladan Milojević i Dejan Stanković na dodeli pehara šampiona Srbije proteklog leta (@MN Press)

Milojević hvali: Zvezda lepo igra, Deki Stanković dobro radi

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.11.20. | 07:02

"Ne bi trebalo da bude pod pritiskom da mora biti bolji od nekog drugog. Najteže je takmičenje sa samim sobom. Ja se nikada nisam upoređivao s prethodnicima. Ni ja ne bih napravio to što sam napravio da nisam imao temelj koji je udario moj prethodnik Miodrag Božović", smatra tvorac renesanse crveno-belih

Najbolji trener Crvene zvezde u postbarijevskoj eri Vladan Milojević zimus je posle dve i po godine na kormilu kluba iz Ljutice Bogdana predao komandu Dejanu Stankoviću. Sadašnji strateg saudijskog Al Ahlija iz Džede stigao je na naš najveći stadion leta 2017. godine, kada su crveno-beli bili na dnu. Stiglo se prve sezone do šesnaestine finala Lige Evrope, a onda i dva učešća u Ligi šampiona.

Ostavio je Milojević nasledniku na užarenoj klupi utabanu stazu uspeha. Zvezda je četvrtu godinu zaredom u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Stanković je blizu da ponovi uspeh iz sezone 2017/2018 i obezbedi plasman među 32 najbolje ekipe u drugorangiranom takmičenju na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Iz daleke Saudijske Arabije osvajač dve titule šampiona Srbije prati dešavanja na stadionu Rajko Mitić. Veruje da će crveno-beli prezimiti u Evropi posle dve pobede na svom terenu protiv Libereca i Genta.

"Pratim redovno Zvezdine utakmice i dopada mi se kako to izgleda. Gledao sam evropske utakmice i smatram da crveno-beli mogu da prođu grupu. Imaju dobar tim, lepo igraju, a Deki Stanković dobro radi. Čim je ušao u trenerske vode, znači da ima ogroman motiv i ambiciju da napreduje. Igrao je za velike klubove, sarađivao sa najboljim trenerima, pretpostavljam da je od svakog nešto naučio i da će znanje preneti igračima. Ja mu svakako želim mnogo sreće“, rekao je Milojević za Informer.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE CRVENA ZVEZDA DA BUDE POBEDNIK GRUPE JE 8,00.

Za dve i po godine u Zvezdi Milojević je vodio ekipu na 44 evropske utakmice i ostvario 14 pobeda. U tom segemntu je najbolji trener sa Marakane u ovom veku. Njegov naslednik je vodio tim na sedam utakmica i ima pet pobeda.

"Svaka čast Dejanu na onome šta radi, ali ne bi trebalo da bude pod pritiskom da mora biti bolji od nekog drugog. Najteže je takmičenje sa samim sobom. Ja se nikada nisam upoređivao s prethodnicima. Ni ja ne bih napravio to što sam napravio da nisam imao temelj koji je udario moj prethodnik Miodrag Božović".

Poslednja četvorica Zvezdinih trenera bila su ujedno i igrači crveno-belih. Sada je to Stanković, a pre Milojević, Božović i Lalatović.

"Klub nam je mnogo dao, svima nam je to bilo značajno za karijeru i zahvaljujući Zvezdi smo napredovali. Siguran sam da svako želi da vrati klubu koliko može. Zato se ja nisam dvoumio nijednog trenutka kada mi je stigao poziv s Marakane. Trebalo je hrabrosti generalnom direktoru Zvezdanu Terziću da prelomi i pozove mene da budem trener. Očekivanja u Zvezdi su velika i nikada ne možete biti sigurni kako će stvari odvijati".

Milojević kaže da je Evopa Zvezdino prirodno okruženje.

"Srećan sam što sam doprineo vraćanju Crvene zvezde u elitni fudbal, jer tamo po istoriji i tradiciji i pripada. Dejan je nastavio tim putem i uveren sam da će još dugo biti tako. Naravno, nikom ne bi trebalo da se nabija pritisak, nije smak sveta i ako se nekad ne plasira u Ligu Evrope ili Ligu šampiona“, zaključio je Milojević za Informer.


tagovi

Dejan StankovićVladan MilojevićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara