Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Milanova generalka pred Zvezdu u Speciji: Prioritet je Serija A

Vreme čitanja: 5min | sub. 13.02.21. | 11:03

Pioli večeras izvodi najjači sastav. Ibrahimović i Kesi verovatno odmaraju u Beogradu. Trener Rosonera kaže da ima kadar koji može da izdrži borbu na dva fronta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trener Milana Stefano Pioli svima odgovara isto na pitanje o Crvenoj zvezdi i Ligi Evrope:

Izabrane vesti

"O Zvezdi ćemo misliti od nedelje ujutru. Prvenstvo ima apsolutno prioritet, ali to ne znači da nemamo velike ambicije u Ligi Evrope. Imam odličan fond igrača na raspolaganju, apsolutno kadar da izdrži ritam borbi na dva fronta”.

Rosoneri će večeras protiv Specije izvesti najjači mogući sastav, sa ciljem da nastave fantastičnu seriju na gostovanjima: nijedan tim u pet najjačih evropskih liga ne može da se pohvali sa devet pobeda i jednim remijem na gostojućim terenima u prvenstvu. Uz to, Rosoneri su na svakom meču daleko od San Sira postigli najmanje dva gola.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, kormilar Milana nema nameru da napravi veliku rotaciju na prvom meču sa Crvenom Zvezdom u Beogradu. Ideja je da Pioli odmori samo par igrača, pre svih Ibrahimovića i Kesija. Zlatan zbog svojih godina mora da dozira broj utakmica kako bi redukovao masksimalno rizik od povreda, dok je Kesi odigrao gotovo sve mečeve u ovoj sezoni i potrebno mu je da napravi mali predah.

U Milanelu priznaju da su utakmice Lige Evrope došle u najnezgodnijem periodu za Piolijeve fudbalere, preplićući se sa mečevima Serije A protiv Intera i Rome. U tom kontestu, namera Piolija je da zatvori, već u Beogradu, priču o prolasku u osminu finala Lige Evrope, kako bi u revanšu na San Siru mogao da pošalje na teren drugu postavu. Logika takvog razmišljanja je da će najboljim igračima Milana trebati više predah između sastanaka sa Interom i Romom u Seriji A nego što im je potrebna pošteda u Ligi Evrope pred milanski derbi.

Naruku šefa stručnog štaba Milana ide oporavak gotovo svih fudbalera Rosonera, kao i dolazak tri nova pojačanja u januaru, sa kojima Pioli ima bukvalno dva tima visokog kvaliteta na raspolaganju.

Povratak Benasera i Čalhanoglua u tim nisu mogli da padnu u povoljnijem momentu. Alžirac i Turčin će protiv Specije i Crvene zvezde moći da akumuliraju i minute neophodne za povratak u vrhunsku formu pred odlučujuće dvoboje sa Interom i Romom kada su u pitanju šampionske ambicije Milana. Čalhanoglu je preskočio četiri utakmice zbog korona virusa i protiv Krotonea je odigrao tridesetak minuta u drugom polovremenu prošle nedelje, dok se Benaser vraća posle dva meseca u igrački pogon. Posledji put je bio starter 13. decembra protiv Parme.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Pioli je ponovio da o skudetu ne želi da priča do maja, ali je svima jasno da se u sledećih osam dana testira kredibilnost Milanovih ambicija da posle deset godina osvoji titulu. Inter im diše u vrat, a Juventus je počeo da melje protivnika kao u najboljim vremenima. Kad se baci pogled na tabelu ne treba prevideti da Bjankoneri imaju utakmicu manje i da u teoriji njihov zaostatak iznosi četiri boda.

Protiv Specije, Pioli neće moći da računa samo na Kalabriju zbog kartona i Brahima Diaza (povređen). Italijanskog desnog beka će zameniti Dalot. Nije zanemarljiv podatak i da nijednom igraču Milana ne visi kao Damoklov mač opasnost da propuste derbi s Interom ako dobiju žuti karton večeras protiv Specije. Osim Čalhanoglua i Benasera, u prvu postavu se vraća i stub odbrane Kjear koji se oporavio od povrede. Jedina slatka muka za Piolija je izbor između Rebića i Leaa, odnosno ko me da poveri da pokriva levi bok u napadu iza leđe Ibrahimovića.

Jedina negativna nota u ovom srećnom periodu Milana su pregovori o produžetku ugovora sa Donarumom i Čalhanogluom. Italijanskom golmanu i turskom asu ugovori ističu u junu i Paolo Maldini i Ivan Gazidis se nalaze u veoma nezavidnoj poziciji: ne mogu da udovolje apetitima menadžera dvojice fudbalera, a svesni su da će teško moći da nađu, po prihvatljivim cenama, adekvatne alternative na fudbalskoj pijaci. Postoji određena bojazan da bi odugovlačenje pregovora i povećanje neizvesnosti oko budućnosti dvojice igrača moglo negativno da utiče na ambicije Milana u ovoj sezoni.

Takođe, Maldini i Gazidis moraju da reaguju veoma brzo i produže što pre ugovore s Kesijem, Romanjolijem, Kalabrijom i Kjareom kako se ne bi našli za godinu dana u istoj situaciji kao sa Donarumom i Čalhanogluom. Podsetimo, pomenutim fudbalerima ugovori ističu u leto 2022. godine.

Dvadeset osam bodova razlike između Milana i Specije na tabeli može da navede na pogrešnu stazu i pomisao da će Rosoneri imati lak zadatak večeras, tim pre što statistika pokazuje koliko su nemilosrdni u gostima. Gledajući pojedinačno igrače Specije, reč je o prosečnim fudbalerima, ali je njihov trener, Vinčenco Italijano, jedan od najperspektivnijih i najtraženijih trenera u Seriji A. Za Italijana se kaže da je prvi na listi Aurelija De Laurentisa da preuzme Napoli sledećeg leta.

Specija se nalazi u društvu timova koji najviše trče u Seriji A i svako ko želi da pobedi novog prvoligaša mora dobro da natopi znojem dresove da bi u tome uspeo. Takođe, Italijano i njegovi momci će biti dodanto motivisani za duel sa liderom na tabeli: prvi put će igrati pred novim američkim vlasnicima koji su kupili klub od familije Volpi.

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Vinjali, Erlić, Šabo, Bastoni - Mađore, Riči, Estevez - Verde, Agudelo, Đazi

MILAN 4-2-3-1: Donaruma - Dalot, Kjaer, Romanjoli, Teo Ernandez - Benaser, Kesi - Salemakers, Čalhanoglu, Leao (Rebić) - Ibrahimović

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Bolonja - Benvento 1:1 (1:0)

/Sansone 1 - Viola 60/

Subota

15.00: (2,25) Torino (3,20) Đenova (3,35)

18.00: (3,30) Napoli (3,40) Juventus (2,20)

20.45: (5,70) Specija (4,00) Milan (1,60)

Nedelja

12.30: (1,80) Roma (3,60) Udineze (4,60)

15.00: (6,75) Kaljari (4,40) Atalanta (1,47)

15.00: (2,70) Sampdorija (3,25) Fjorentina (2,65)

18.00: (3,90) Krotone (3,50) Sasuolo (1,97)

20.45: (1,88) Inter (3,50) Lacio (4,20)

Ponedeljak

20.45: (2,10) Verona (3,20) Parma (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MilanSerija ASpecijaStefano PioliZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara