Mark Andre Ter Štegen iznet sa terena na nosilima (AFP)
Mark Andre Ter Štegen iznet sa terena na nosilima (AFP)

Ter Štegen povredio dva puta operisano koleno, sluti na kraj sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 02:27

Prve analize potvrdile su povredu patelarne tetive, ako postoji ruptura, Nemca čeka pauza do osam meseci

Dok Barselona u španskoj Primeri proživljava savršen početak sa maksimalnih 18 bodova i čak 22 postignuta gola u prvih šest kola, njega ambulanta sve je punija. Frenkiju de Jongu, Gaviju, Daniju Olmu, Ferminu Lopesu, Ronaldu Arauhu, Andreasu Kristensenu, te Marku Bernalu koji je ne tako davno zbog povrede ligamenata kolena završio sezonu, juče se pridružio prvi golman tima Mark Andre Ter Štegen.

Situacija je prilično alarmantna, jer kako javlja Mundo Deportivo, prve analize nakon što je Nemac na nosilima iznet sa terene stadiona Keramika u Viljarealu, te momentalno prebačen u bolnicu, potvrdile su povredu patelarne tetive kolena. Ako postoji ruptura 32-godišnjaka čeka pauza od sedam do osam meseci. U prevodu - sluti na kraj sezone za reprezentativca Nemačke.

Izabrane vesti

Ozbiljnost situacije bila je jasna i na samom terenu kada je Ter Štegen u doskoku prebacio čitavu težinu na koleno koje je istrpelo pritisak. Da stvari budu gore, reč je o kolenu koje je već dva puta operisao. Prvi put avgusta 2020, a zatim maja 2021. godine. Njegova uplašena grimasa i urlici rekli kada je video sopstveno koleno, rekli su sve o alarmantnosti povrede.

Barsa se u ranoj fazi sezone nametnula kao najozbljniji kandidat za titulu prvaka Španije, ali pitanje je hoće li bez svoje jedinice i kapitena uspeti da se nadmeće sa Real Madridom i skine aktuelnog prvaka sa trona.

Zvanično saopštenje Barselone o jednom od najboljih golmana današnjice i čoveku sa 419 nastupa za klub očekuje se tokom dana.


tagovi

BarselonaMark Andre Ter Štegen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara