Haverc blokira šut Dijaša (Reuters)
Haverc blokira šut Dijaša (Reuters)

Arsenal do poslednjeg minuta imao Siti u šaci, a dvojica igrača mu završila meč bez tačnog pasa?

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 03:32

Pep Gvardiola će vas svakako učiniti statistički inferiornim na terenu, pitanje je samo, umete li da se nosite sa tim

Iskustvo nas je naviklo da malo koji tim na planeti može da parira Gvardiolinom Mančester Sitiju u posedu lopte, terenskoj inicijativi i dominaciji. Naročito kada ostane sa igračem manje kao što se juče desilo Arsenalu na Etihadu.

I prethodni put kada su Tobdžije gostovale u plavom delu Mančestera, domaćin ih je očekivano "nadigrao", ali je iz 72 odsto poseda lopte isporučio tek jedan udarac u okvir gola (12 ukupno), a duel je završen bez pogodaka.

Izabrane vesti

U novoj sezoni, potpuno druga slika u Sitijevoj kući. Jer Građani su poveli u devetom, a početkom nadoknade prvog poluvremena, gubili su sa 2:1. Međutim, crveni karton Leandra Trosara u dubokoj nadoknadi napravio je od drugog dela utakmice klasične viktorije i izrodio sumanute statističke podatke.

Gvardiolin tim je imao 90 odsto vremena loptu u svojim nogama, 28 udaraca od čega devet u okvir, a u jednom trunutku čak 109 kompletiranih dodavanja na protivničkoj polovinu. Za to vreme Arsenal je imao samo dva!? Međutim, nisu to jedina svedočanstva o statističkoj inferiornosti londonskog kluba.

Otkako je Opta počeka da se zabavlja statistikom, samo dvojica igrača okončala odigrala 89 i više minuta u meču Premijer lige, a da za to vreme nisu uputili nijedan tačan pas. Obojica su igrala juče za Arsenal. Reč je o Jurijenu Timberu i Kaiju Havercu. Nemac je pokušao pet puta, Holanđanin jednom više. A opet, Arsenal je imao Siti u šaci do poslednjih sekundi utakmice. Nadoknada je već bila istekla, kada je izveden korner posle kojeg je Džon Stouns sprečio da Sitijevoj seriji nepobedivosti na domaćem terenu koja traje skoro dve godine, dođe kraj.

Pep Gvardiola će vas svakako učiniti statistički inferiornim na terenu. Pitanje je samo, umete li da se nosite sa tim. Mikel Arteta i te kako ume. Četvrti put nije izgubio od Sitija, a bio je na pragu drugog trijumfa.


tagovi

GvardiolaPep GvardiolaMikel ArtetaMančester SitiArsenalKai HavercJurijen Timber

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara