Slavlje ekipe Taljeresa (©Reuters)
Slavlje ekipe Taljeresa (©Reuters)

Medina zna posao: Taljeres razbio Mesijeve momke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 04:03

Poraz Njuelsa na startu Liga kupa

Kada je Njuels old Bojs pre dvadesetak dana kao gost pobedio River Platu u prijateljskom odmeravanju snaga, sigurno su crno-crveni pomislili kako im pripreme za nastavak sezone teku u odličnom pravcu.

Ali, još jednom se pokazalo da su prijateljske i takmičarske utakmice dva različita sporta. Prvi put još od marta zaigrali su se „pravi“ mečevi u Argentini, za početak u Liga kupu, a krenulo je očajno po momke iz kluba u kojem je ponikao Lionel Mesi.

Izabrane vesti

Ekipa iz Rozarija gostovala je Taljeresu i izgubila sa 3:1. Što i nije toliko čudno, pošto je od 63. minuta imala fudbalera manje u polju zbog isključenja Fontaninija.

Ispostavilo se da trofejni urugvajski trener Aleksander Medina, koji od prošle godine vodi Taljeres, i te kako zna posao. Njegov govor i taktička pomeranja u svlačionici između dva poluvremena učinila su da na teren istrči neka druga ekipa. U 53. minutu Tenalja je doneo prednost domaćinu. Iako je ostao sa igračem manje, Njuels je uspeo da izjednači udarcem glavom Ignjasija Skoka, nekadašnjeg napadača atinskog AEK-a i River Plate.

Ta radost gostiju je trajala samo tri minuta, koliko je bilo potrebno Poketinu sa udarcem sa distance „probuši“ golmana Aguerea. Za novo izjednačenje tim iz Rozarija nije imao snage, ali jeste imao Taljeres, koji je preko Valojesa pet minuta pre kraja došao do konačnih 3:1 i do prvih bodova u Liga kupu.

ARGENTINA, LIGA KUP

Petak na subotu

Grupa 6

Himnasija - Patronato 3:0 (1:0)

/Karbonero 41, Koronel 57, Ramirez 93/

Grupa 4

Taljeres – Njuels old Bojs 3:1 (0:0)

/Tenalja 53, Poketino 78, Valojes 85 – Skoko 76/



tagovi

Taljeres KordobaNjuels Old BojsArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara