Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Makabi ubedio Ivića da odbije PAOK ugovorom od 1.600.000 evra - bez bonusa

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 16:36

Očekuje se i da dodatno zaradi

Vratio se Vladimir Ivić na mesto uspeha i po drugi put u karijeri postao trener Makabija iz Tel Aviva. Nasledio je Mladena Krstajića na klupi izraelskog velikana sa kojim je osvojio dve nacionalne titule i po jedan Kup i Superkup. Izraelski mediji prenose informacije iz Grčke da je srpski strateg odbio priliku da se vrati u PAOK, jer je su mu Izraelci dali dvogodišnji ugovor težak 1.600.000 evra.

On će navodno inkasirati 800.000 evra po sezoni i to bez bonusa. Očekuje se i da dodatno zaradi zbog lako ostvarivih klauzula. Srpski stručnjak je juče stigao u Izrael, pred početak priprema za nastupajuću sezonu.

Izabrane vesti

Do povratka u Makabi Ivić je gotovo dve godine bio bez angažmana. Napustio je engleski Votford sredinom decembra 2020. godine zbog nesuglasica sa kapitenom Trojom Dinijem.

Navodno je odbijao ponude iz Grčke i sa Kipra, nadao se nekoj od klupa u Italiji ili Turskoj, ali nije dobio adekvatne ponude. Grci tvrde da je ponuda Makabija došla u pravi čas i da su ga visoka primanja ubedila da se ne vrati u Solun, gde je sa PAOK-om 2017. godine osvojio Kup.

Kada je prethodni put potpisivao saradnju sa timom iz Tel Aviva, iz grčkog fudbala, tačnije Olimpijakosa, doveo je golmana Andreasa Janotisa. Tamošnji mediji tvrde da bi tako nešto mogao da ponovi, jer je zainteresovan za jednog fudbalera crno-belih sa Tumbe. Nema informacija o kojem igraču je reč. Podsetimo da boje PAOK-a sa velikim uspehom brani reprezentativac Srbije Andrija Živković.

Bivši igrač Partizana je trenersku karijeru počeo u omladinskim selekcijama pomenute solunske ekipe u kojoj je i okačio kopačke o klin pre 10 godina. Tri godine kasnije dobio je priliku da vodi prvi tim i ostvario dobar rezultat. Usledio je odlazak u Makabi sa kojim osvaja četiri velika trofeja, pre nego što se leta 2020. godine preselio u Englesku i preuzeo Stršljenove u Čempionšipu.


tagovi

Makabi Tel AvivVladimir IvićPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara