(©Reuters)
(©Reuters)

Ančelotijev odgovor Bavarcima: Žale se zbog ofsajda? OK, onda se mi žalimo zbog Naćovog gola

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 01:05

"Jednostavno je, možda i nije bio ofsajd, ali sudija je svirao i mi smo stali sa igrom"

Veliku diskusiju pokrenula je odluka Šimona Marčinjaka da u poslednjim trenucima nadoknade revanša polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Bajern Minhena dosudi ofsajd pred golom domaćih i istovremeno spreči izjednačenje gostiju na 2:2, a ukupnih 4:4, koje bi utakmicu odvelo u produžetke.

Pošto je uvažio signalizaciju pomoćnika i prekinuo akciju Bavaraca, poljski arbitar nije reagovao na proteste iz gostujućeg tabora. Ostao je pri odluci da se gol poništava, mada iz Bajerna tvrde da su im se posle utakmice Marčinjak i njegov asistent izvinjavali.

Izabrane vesti

Nije često da se u današnje vreme video-tehnologije akcije prekidaju, posebno ne u odlučujućim momentima kao što je bila ova pred golom Reala, sa čime se složio i Karlo Ančeloti. Ali...

"Polemiku oko ofsajda lako je objasniti. Možda i nije bio ofsajd, ali sudija je svirao i mi smo stali sa igrom. Tako je kako je", konstatovao je trener Madriđana, čija će ekipa 1. juna na Vembliju igrati protiv Borusije Dortmund.

Imao je trofejni strateg i poruku za Bavarce.

"U Bajernu se žale zbog ofsajda? OK, onda se mi žalimo zbog Naćovog gola. Smatramo da je Kimih odglumio", rekao je Ančeloti i dodatno raspalio varnice.

Trenutak na koji se osvrnuo Italijan odigrao se u 71. minutu, samo tri nakon što je Bajern poveo, kada je kapiten Reala postigao gol na centaršut iz kornera, ali je sudija Marčinak nakon gledanja snimka procenio da je Naćo prethodno napravio faul odgurnuvši Kimiha.

Što se tiče finala sa Borusijom Dortmund, u centru pažnje biće Realov golgeter Džud Belingem, engleski reprezentativac i bivši fudbaler upravo kluba iz Dortmunda.

"Još kao dete u Birmingemu maštao o sam o ovakvim noćima. Igrati na Vembliju, protiv Borusije Dortmund u finalu Lige šampiona, biće to čudan osećaj i mislim da još nisam svestan toga. Zaista se radujem toj utakmici i atmosferi na stadionu. Mi smo zaslužili da prođemo, oni isto, tako da se nadam da će utakmica biti sjajna", priželjkuje Belingem.


tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridLiga šampionaBajern Minhen

Obaveštavaj me

Real Madrid
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara