De Liht i Kejn (©Reuters)
De Liht i Kejn (©Reuters)

Izjave koje dodatno podižu prašinu: U Bajernu tvrde da im se sudija izvinjavao zbog greške

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 23:40

Bavarci uvereni da su ih Šimon Marčinjak i njegov pomoćnik oštetili u poslednjim trenucima meča u Madridu

Burno je bilo u revanšu polufinala Lige šampiona između Real Madrida i Bajern Minhena. Nakon 2:2 u Nemačkoj, gosti su vodili sa 1:0 sve do 88. minuta meča u španskoj prestonici, da bi rezervista Hoselu sa dva gola preokrenuo rezultat, a sudija Šimon Marčinjak u 13. minutu nadoknade sačuvao Madriđanima prednost i prolaz u finale.

Burno su reagovali igrači i stručni štab Bavaraca nakon što je poljski arbitar dosudio ofsajd u toku akcije pred golom Madriđana, iz koje je Matijs de Liht poslao loptu iza Luninovih leđa. Smatrali su da nije trebalo da prekida napad, što je u eri video-tehnologije zaista postala retkost, kao i da je nakon toga trebalo da preispita svoju odluku gledajući snimak. Marčinjak je, međutim, nakon kratke konsultacije sa kolegama u VAR sobi ostao pri tome da je bio ofsajd i dodelio loptu Realu, posle čega je bilo jasno ko će u finale 1. juna na Vembliju protiv Borusije Dortmund.

Izabrane vesti

Očekivano, izjave iz tabora Bajern Minhena posle utakmice bile su usmerene uglavnom ka sudiji.

"Katastrofa! Apsolutna katastrofa. Kod Realovog drugog gola sudije su pustile da se akcija nastavi. Takva su pravila, igra mora da se nastavi. Za naš gol prvi je grešku napravio pomoćni, a onda i glavni sudija. Jasno je da se radi o povredi pravila igre", ljut je bio Tomas Tuhel u prvoj izjavi posle utakmice.

Matijs De Liht tvrdi da mu se Marčinjakov pomoćnik izvinio, što dodatno daje na značaju čitavoj tenziji koja se podigla.

"Ovo je sramota. Pomoćni sudija mi se izvinio posle utakmice i rekao da je pogrešio, ali nemam ništa od toga. Nisam osoba koja će da krivi sudiju za poraz, ali pravila su pravila, a po pravilu je akcija trebalo da bude nastavljena. Napravljena je velika greška i to je sramota", izjavio je Holanđanin.

Isto su potom izjavili i Tomas Tuhel i sportski direktor Bajerna Maks Eberl.

"Bili smo jako blizu cilja, ali smo imali neuobičajenu grešku našeg najboljeg igrača za izjednačenje (Nojer), a onda smo iz sporne situacije primili gol, pa je katastrofalnom greškom poništen naš drugi gol. Zbog toga se osećamo kao da smo izdani, ali moramo da čestitamo rivalu na pobedi. Sudija nam se izvinio posle utakmice, međutim, to nam ništa ne pomaže. U ovako važnoj utakmici doneti takvu odluku je jako loše i protiv pravila. Teško nam je da progutamo, ali tako je kako je...", utučen je bio Bajernov trener.

Maks Eberl je rekao da je njemu izvinjenje uputio Marčinjak.

"Svi smo želeli nemačko finale, osim poljskog sudije. Priznao je svoju grešku i izvinio nam se, ali šta da radimo sa tim", rekao je direktor Bavaraca.

Pre sporne sudijske odluke, Bavarce je koštao kiks Manuela Nojera. Sjajni golman delovao je sigurno tokom većeg dela utakmice, ali je u 88. minutu ispustio loptu nakon šuta Vinisijusa i omogućio Hoseluu da poentira za izjednačenje i vetar u leđa Madriđanima.

"Svako ko je ikada igrao fudbal zna kako se osećam u ovom trenutku. Ispasti iz takmičenja, a biti tako blizu finala ostavlja jako gorak ukus. Bili smo jednom nogom na Vembliju, već smo videli sebe tamo, ali nismo uspeli. Bez reči sam", na ivici suza bio je iskusni čuvar mreže.



tagovi

Bajern MinhenŠimon MarčinjakMatijs de LihtTomas TuhelLiga šampionaReal Madrid

Obaveštavaj me

Bajern
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara