Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Apsolutna dominacija: Jokić dobio više glasova nego za prošli MVP trofej, Dončić daleko iza

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 02:01

Srpski as zasluženo do novog priznanja za najkorisnijeg igrača NBA lige

Nikola Jokić je i ovog puta odneo apsolutnu pobedu u izboru za MVP sezone! Biće onih koji će na svaki način pokušati da ospore izbor srpskog centra za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali kada dobiješ 79 od 99 glasova, tu se svaka dalja priča završava.

Reprezentativac Srbije ostavio je daleko za sobom konkurenciju, pre svega Šeja Gildžesa Aleksandera i Luku Dončića, koji su bili zvanično svrstani u finaliste za MVP izbor.

Izabrane vesti

Prema zvaničnim glasovima objavljenim na NBA platformi, Jokić je zaradio 79 glasova za prvo, 18 za drugo i čak dva za treće mesto, što mu je donelo 926 bodova! To je za 51 bod više nego pre dve godine, kada je pokupio drugo MVP priznanje. Tada je dobio 65 glasova za prvo mesto i, istina, trka je bila mnogo neizvesnija nego sada, mada ni tada Džoel Embid nije bio blizu Srbina. Sada je ovo dominantna pobeda u svim parametrima!

Dovoljno je samo pogledati učinak konkurencije. Šej Gildžes Aleksander je zavredneo 15 glasova za MVP, te po 40 za drugo i treće mesto, plus tri za četvrtu i jedan za petu poziciju, što mu je donelo 640 bodova. Luka Dončić je daleko iza sa samo četiri prva izbora, 36 drugih, 50 trećih i osam četvrtih. To je u zbiru 566 bodova.

Četvrto mesto zauzeo je Janis Adetokunbo koji je dobio po jedan glas za prvo i drugo mesto, te četiri za treće, 44 za četvrtu i 23 za petu poziciju na listi. Od ostalih Džejlen Branson ima tri izbora na drugom i jedno za treće mesto, Džejson Tejtum je dobio jedan glas za treće, Entoni Edvards je dobio po jedan za drugo i treće mesto, dok su po glas dobili Domantas Sabonis i Kevin Durent.

Prve reakcije na Jokićev izbor su pomešane. Šakil O'Nil, koji inače ne krije da voli Nikolu Jokića, je u intervjuu sa njim izjavio da "oseća kako je Šej trebalo da bude MVP" i to mu rekao bez pardona. Srbin se nije naljutio, ali je pokvaren utisak razgovora koji je trebalo da slavi osvajača MVP nagrade, a ne da žali one koji nisu...

Pogledajte rezultate glasanja:



tagovi

Nikola JokićMVP NBA ligeDenver NagetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara