Spektakularno! Hoselu podigao krunu iz blata, Real je čudo nad čudima (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | sre. 08.05.24. | 23:01

Bajern vodio sve do 88. minuta, a onda je Manuel Nojer bacio pod noge sve sjajno što je uradio do tog momenta

Lepo je svojevremeno kazao Rud van Nistelroj: Kada nosite dres Reala, to je kao da imate Supermenov plašt na sebi! Sve je bio u pravu. Jer kako drugčije objasniti ovo što se noćas dogodilo u Madridu. Svega nekoliko minuta delilo je Bajern od od finala Lige šampiona, imao je velikih 1:0 u 88. minutu na Santijago Bernabeu, odnosno 3:2 u ukupnom skoru, a onda se na terenu pojavio superčovek Hoselu, večiti Realov autsajder, i s dva gola u razmaku od tri minuta doneo veleobrt vredan Realovog odlaska na Vembli. I čuda kakvo samo najveći klub sveta može da režira.

Da im je prvi put pa da podvedemo pod slučajnost. Daleko od toga. Nema ovde ni 'S' od slučajnosti. Ovo je Realov manir, Realova veličina, Realova moć. Nešto što definitivno niko na planeti nema. Ako mačka ima devet života, Real ih ima makar deset!

Izabrane vesti

Bili smo nadomak svenemačkog finala, baš kao 2013. godine; u istom gradu, na istom stadionu, međutim Kraljevski klub je po ko zna koji put pokupio krunu iz prašine i posadio je na svoje teme. Da se zna ko je ko u tom fudbalskom kraljevstvu zvanom Liga šampiona.

Vodio je Bajern lepim pogotkom Alfonsa Dejvisa od 68. minuta. Izgledao je u tim momentima da Bavarci imaju putokaz do Vemblija, da će Madriđani teško uspeti da se oporave od šoka - pošto su do tog momenta bili dosta bolji, konkretniji - no jedan neoprostivi kiks Manuela Nojera okrenuo je utakmicu naglavačke.

Kiks Manuela Nojera, do tog momenta najboljeg igrača Bajerna, ali i najblaže rečeno čudne izmene Tomasa Tuhela, i nemački tim je klonuo kad nije smeo.

Puno taktičkog nadmudrivanja dva trenera, opreznosti - malo slobode za kreativce da se razmahnu. Tako je čitavo prvo poluvreme stalo u tri izuzetne odbrane veterana na golu tima iz Minhena, koje mu dođu kao potvrda da je Nemac i dalje - najskromnije rečeno - među tri najbolja čuvara mreže na svetu. Bez obzira na ono što će uslediti...

Prvo je kačio loptu posle udarca Vinisijusa u 13. minutu, skrenuo je do stative i spasao Bajern, a onda je bio pravi i kada je na odbijenu loptu natrčao Rodrigo. Iz dva pokušaja uspeo je da je ukroti.

Druga opasna situacija pred golom Bajerna u prvom delu zbila se nekoliko minuta kasnije. Ponovo je glavni akter bio Vinisijus, u nedostatku boljih rešenja zavrnuo je sa boka u šesnaesterac, lopta je imala puno felša, nikoga nije zakačila, da bi prilikom pada na travu dobila još jači efe, uputila se ka mreži, i taman pošto su je svi videli u mreži, kao 'dvoruko čudovište' iz vode izronio je Nojer i uz strašni refleks još jednom sprečio najgore po svoj tim.

Od prvog do poslednjeg minuta Vinisijus Žunior je maltetirao Jozuu Kimiha. Utisak je da mu je svakim porodorom po boku i laganim prolaskom pored njega spuštao cenu za po 1.000.000 evra. Šalu nja stranu, niko, pa ni Kimih, ne može da drži Brazilca jedan na jedan, pa otuda čuđenje što je Bajern više od sat vremena dozvolio svom desnom beku da se sam nosi sa Vinijem. Bez kvalitetnog udvajanja. Da li je do samih igrača - kao u jednoj situaciji kada je Sane nonšalantno odustao od praćenja rivala - ili do trenera, sada je manje važno.

Sve opasno od Reala došlo je po toj levoj strani, pa tako i izjednačujući pogodak. Upravo je Vinisijus pucao kada je Nojeru ispala lopta i pala pravo na nogu Hoseluu, za ludnicu na Šamartenu!

Ako govorimo o Tuhelovoj odgovornosti onda pod broj jedan idu izmene. U trenutku dok ih je vršio, delovalo je da radi logične stvari, pokušavao je da zatvori utakmicu, izvadio Kejna, Sanea i Musijalu, na teren poslao Milera, Šupa Motinga i Kima, promenio formaciju, ali u tom 88. minutu, kada je Hoselu ćušnuo loptu u mrežu, svi pogledi pali su na njega. Na Tomasa Tuhela. I svaki kao da je imao samo jedno pitanje: I, kako ćeš sad da igraš produžetke? Sa kim?!

Nije Bajern ni dočekao dodatnih 30 minuta, jer iz dauna u kom se našao posle tog prvog pogotka Hoselua nije mogao da se podigne. Isti igrač zakucao je još jednu loptu u Nojerovu mrežu samo nekoliko trenutaka kasnije, nakon čega Bavarci zaista nisu imali više čime da uzvrate.

A do kraja je bilo ostalo još petnaestak minuta nadoknade...

Logično, sve što se Tuhelu piše kao minus, veliki je Ančelotijev plus. Njegove izmene pogodile su u metu. Treba li uopšte bilo šta drugo pominjati osim ubacivanja Hoselua u 81. minutu. Pa ne treba.

Kako je Real noćas na brutalan način potvrdio svoju veličinu, tako je to učinio i nenadmašni Karleto, kome će ovo biti šesto finale Lige šampiona, po čemu mu nema ravnog.

Real Madrid - Bajern Minhen 2:1 (0:0)

/Hoselu 88, 90+1 - Dejvis 68/

Madrid. Stadion: Santijago Bernabeu.

Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

Real Madrid (4-3-1-2): Lunjin - Karvahal, Ridiger, Naćo, Mendi - Valverde (od 81. Dijaz), Čuameni (od 70. Kamavinga), Kros (od 69. Modrić) - Belingem (od 90+10. Militao) - Rodrigo (od 81. Hoselu), Vinisijus. Klupa: Kurtoa, Kepa, Militao, Modrić, Kamavinga, Hoselu, Vaskez, Sebaljos, Fran Garsija, Braim Dias, Guler.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Mazraui - Pavlović, Lajmer - Gnabri (od 26. Dejvis), Musijala (od 85. Miler), Sane (od 75. Kim) - Kejn (od 85. Šupo Moting). KlupaPerec, Ulrajh, Upamekano, Kim, Gorecka, Šupo Moting, Saragosa, Miler, Tel.

Ako je za utehu i nekakav alibi Bajernu i Tomasu Tuhelu, kadrovski problemi zaista su ih ophrvali. Pored toga što nisu mogli da računaju na Kingslija Komana i Rafaela Gereira, roviti Serž Gnabri pobvredio se sredinom prvog dela. Ispalo je da je njegova zamena Dejvis napravio više, pogodio za vođstvo, ali nema sumnje da sužena rotacija skratila mogućnosti Tuhelu da se nadmudruje sa starijim kolegom. Opet, to ga nikako ne amnestira od nekih poteza što je povukao, a koje mnogi video kao pogrešne. Ovo se pre svega odnosi na preveliko povlačenje u finišu meča, što nikada nije bio Bajernov manir.

Da ne govorimo ovoga puta o načinu igre, bez pravog pritiska na odbranu rivala, sporu tranziciju i sve ono što mu je zamerano tokom čitave sezone. A opet, umalo da sa trećim različitim klubom dospe do fnala, što nikome nije pošlo za rukom.

Ovo samo kao mala fusnota koliko je tanka linija između pijedestala i pada na kolena...

O Madriđanima i njihovim preokretima izlišno je trošiti reči. Mančester Siti, Pari Sen Žermen, Čelsi... Sada i Bajern. To što oni rade spada u fudbalsku fantastiku. Nakon svake 'ludorije' i 'veštačkog disanja' dolazilo je ono: moraće da im se vrati, valjda su istrošili sreću.

Problem je samo što ovde izgleda nije do sreće. A ni do slučajnosti, kako smo već konstatovali. Tako da na tu kartu zvanu karma Borusija 1. juna na Vembliju vrlo verovatno neće moći da računa.

Ili mislite da ipak hoće?


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara