undefined
undefined

Leverkuzen raspucan na Alonsovom debiju, Lajpcig se jedva spasao poraza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 17:52

Prva pobeda Bohuma u sezoni i težak poraz Ajntrahta...

Ćabi Alonso nije mogao ni da poželi bolji trenerski debi u Bundesligi. Njegov Bajer Leverkuzen slavio s ubedljivih 4:0 protiv Šalke i prekinuo neprijatni niz od četiri utakmice bez pobede. Do prvog trijumfa u sezoni stigao je Bohum pošto je u drugom poluvremenu razbio Ajntraht iz Frankfurta (3:0), dok se RB Lajpcig na jedvite jade spasao poraza u Majncu - 1:1. Taman kada se činilo da Bikovi staju na noge Marko Roze je promešao sastav, ubacio nekoliko novih igrača u odnosu na onaj što je tukao Seltik u Ligi šampiona i to se ispostavilo kao loša odluka.

Za očekivati je bilo da Roze počne sa Andreom Silvom koji je postigao dva gola u sredu. Vrlo dobro je Lajpcig izgledao sa klasičnom 'devetkom', stvorio mnogo šansi i na tri postignuta imao dva poništena gola. Danas nešto sasvim drugačije. U špicu su igrali Timo Verner i Krostofer Enkunku, Silva i Poulsen ostali na klupi, što je dovelo do toga da gosti za sat vremena ne upute nijedan udarac u okvir gola.

Izabrane vesti

Uslediće izmene u poslednjih dvadesetak minuta, ubacio je Roze i Portugalca i Danca, ali očito kasno da bi Lajpcig došao do potpunog preokreta. Pogotkom Enkunkua na odličan centaršut Marcela Halstenberga uspeo je da dođe samo do boda.

Majnc je prethodno poveo golom Markusa Ingvartsena, bio na dobrom putu da slavi prvi put još od početka septembra, ali nije izdržao.

A Ćabiju Alonsu samo pohvale za prvi meč u Bundesligi. Nije Šalke neki naročiti reper, međutim i Verkselfu i novom treneru bilo je veoma važno da danas slavi i prekine crnu seriju. Mladi španski stručnjak igrao je u formaciji 3-4-2-1, čime je izvukao najbolje od holandskog ofanzivnog beka Džeremija Frimponga, momka koji je u daleko najboljoj formi od svih igrača Bajera.

Ferimpong je danas postigao dva gola i sa četiri ukupno ove sezone prvi je strelac ekipe.

Odličnu partiju pružio je i Musa Dijabi. Francuski krilni napadač učestvovao je u prva tri gola domaćina. Prvi je dao sam, a druga dva namestio Frimpongu.

Tačku na ovaj susret stavili su rezervisti Amin Adli (asistent) i Brazilac Paulinjo (strelac).

Ajntraht se muči posle Lige šampiona, nema adekvatan roster za ovaj ubrzani sistem u Evropi i to ga košta u domaćem šampionatu. Danas umor gostiju i rotaciju Olivera Glaznera maksimalno iskoristio Bohum, došavši do premijerne pobede u sezoni. Dugo je bilo 0:0, da bi dvadesetak minuta pre kraja iskusni napadač Filip Hofman matirao Kevina Trapa i najavio treći poraz tima iz Frankfurta.

Evan Endika je autogolom u 87. minutu rešio sve dileme oko pobednika, a rezervista Filip Ferster neuspeh Ajntrahta učinio još bolnijim u sudijskoj nadoknadi...

Povremeni srpski reprezentativac Erhan Mašović odigrao je svih 90 minuta za domaći tim.

Pobednika nije bilo u Augzburgu, gde je Volfzburg vodio pogotkom Janika Gerharta, a konačan rezultat postavio desni bek Robert Gumni početkom drugog dela.

Vukovima slabo ide ove sezone, na tri boda su od zone ispadanja i veliko je pitanje koliko će uprava kluba imati tolerancije za Nika Kovača.

BUNDESLIGA - 9. KOLO

Petak

Hofenhajm - Verder 1:2 (1:1)

/Dabur 32 - Dukš 18, Fulkrug 87pen/

Subota

Augzburg - Volfzburg 1:1 (0:1)

/Gumni 55 - Gerhart 27/

Bohum - Ajntraht Frankfurt 3:0 (0:0)

/Hofman 71, Endika 87ag, Ferster 90+1/

Bajer Leverkuzen - Šalke 4:0 (2:0)

/Dijabi, Frimpong Dijabi 38, Frimpong 41, 53, Paulinjo 90/

Majnc - RB Lajpcig 1:1 (1:0)

/Ingvartsen 45 - Enkunku 80/

18.30: (5,10) Dortmund (4,10) Bajern (1,70)

Nedelja

15.30: (2,10) Menhengladbah (3,50) Keln (3,80)

17.30: (3,10) Herta (3,35) Frajburg (2,45)

19.30: (2,65) Štutgart (3,10) Union Berlin (3,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara