Fudbaleri Bajera iz Levekuzena (©Reuters)
Fudbaleri Bajera iz Levekuzena (©Reuters)

Nije završen medeni mesec, tripleta kuca na vrata Baj arene

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 13:05

Liga Evrope: Bajer iz Leverkuzena može da zaokruži sezonu iz snova sa tri trofeja. Tim Ćabija Alonsa večeras (21.00) na rasprodatom Olimpiku ima ulogu favorita protiv Rome u prvom meču polufinala

Čudo je napravio Ćabi Alonso ove sezone sa Bajerom iz Leverkuzena. Salatara je odavno u vitrinama Farmaceuta, Kup Nemačke je nadohvat ruke, ostalo je još finale sa drugoligašem Kajzerslauternom krajem meseca na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a i međunarodni trofej nije daleko.

Medeni mesec mladog stručnjaka na klupi Farmaceuta i dalje traje. Bajer ne želi da “umre”. Deset puta ove sezone se spasao poraza u sudijskoj nadoknadi. Za vikend je u 90+6 uzeo bod na svom terenu protiv Štutgarta na svom terenu (2:2).

Izabrane vesti

Liga Evrope je proritet do kraja sezone, a prva od dve prepreke je Roma. Prvi meč igra se večeras (21.00) na rasprodatom Olimpiku. Vučica se grčevito bori za Ligu šampiona u Seriji A, a do evroelite tim Danijela de Rosija vodi i preko ovog takmičenja u kome je prošle sezone stigao do finala, ali je poklekao od Sevilje. Pre dva godine, Murinjo je sa Romom uzeo Ligu konferencije u prvom izdanju ovog takmičenja. Znaju Rimljani da igraju Evropu, ali ove sezone je Bajer najveća sila na Starom kontinentu, bez poraza u svim takmičenjima.

21.00: (3,70) Roma (3,50) Bajer Leverkuzen (2,15)

Leverkuzen je bez pobede tri meča (sva tri remija), dok je Roma za vikend odigrala 2:2 u Napulju protiv šampiona Italije za sezonu 2022/2023. Dobra vest za Rosija je da se tim vraća robusni Belgijanac Romelu Lukaku koji će da čini trio u špicu sa Paulom Dibalom i Stefanom el Šaravijem.

ROMELU LUKAKU DAJE GOL ROMI - KVOTA U MOZZARTU JE 4,00.

Turčin Zeki Čelik je suspendovan zbog kartona za Romu. Dijego Ljorente je favorit u odnosu na Rika Karsdorpa za mesto na poziciji desnog beka. Rasmus Kristensen i Din Hujsen nisu prijavljeni za UEFA takmičenje. Očekuje se da će Kris Smoling da počne na poziciji štopera sa Đanlukom Mančinijem, dok je Leonaddo Spinacola siguran na levoj strani terena. Standarni trio na sredini terena biće Kristante, Paredes i Pelegrini.

Alonso nema problema oko tima. Pod znakom pitanja su samo Čeh Hložek i Španac Iglesijas. Oporavljeni Viktor Bonifejs ima prednost u špicu u odnosu na Čeha Patrika Šika, a pomagaće mu Adli i Virc.

VIKTOR BONIFEJS DAJE GOL - KVOTA U MOZZARTU 2,50.

Nekadašnji as Liverpula, Reala i Bajerna pun je bio hvale na račun Danijelea de Rosija koji je ove sezone gurnut u vatru posle smene Žozea Murinja.

Vidim mnogo sličnosti. Mi smo iz iste generacije, on je igrač koji je napravio sjajnu karijeru i u Romi i u Italiji. Zaista mi je drago da vidim bivše igrače koji su prošli ovaj put u kao treneri. Roma igra veoma dobro i ima odlične igrače, biće to odlična utakmica. Voleo sam da igram protiv Rosija, bio je kompletan i konkurentan. Međutim, biće mi drago da ga pobedim”, rekao je Alonso na konferenciji za medije.

POTENCIJALNI SASTAVI

ROMA (4-3-2-1): Svilar; Ljorente, Mančini, Smoling, Spinacola; Kristante, Paredes, Pelegrini; Dibala, Lukaku, El Šaravi.

BAJER LEVERKUZEN (3-4-3): Kovar; Stanišić, Tah, Tapšoba; Frimpong, Palasios, Džaka, Grimaldo; Adli, Bonifejs, Virc.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

21.00: (3,70) Roma (3,50) Bajer Leverkuzen (2,15)

21.00: (2,65) Marselj (3,35) Atalanta (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RomaBajer LeverkuzenLiga EvropeĆabi Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara