Trenutak kada je Nikola Milenković zaradio crveni karton protiv Atalante (©Reuters)
Trenutak kada je Nikola Milenković zaradio crveni karton protiv Atalante (©Reuters)

Milenković traži iskupljenje, Fjorentina prekid Klub Brižove sjajne serije

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 14:55

Prvi meč polufinala Lige konferencije na programu je ovog četvrtka (21) u Firenci

Pred Nikolom Milenkovićem je ostao samo jedan put iskupljenja za katastrofalnu partiju u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, pre osam dana u Bergamu. Onaj koji vodi Fjorentinu ka drugom uzastopnom plasmanu u finale Lige konferencije. Srpski reprezentativac će ovog četvrtka od 21.00 časova morati da odigra daleko bolju utakmicu nego protiv Atalante, ako misli da Fjorentina odbrani domaći teren u Firenci i zabeleži pozitivan rezultat protiv zahuhtalog Klub Briža.

Nadali su se u Fjorentini da bi ove sezone mogli da osvoje dva trofeja. U polufinalu Kupa Italije su iz prvog meča imali prednost od 1:0 protiv Atalante, ali su u Bergamu potpuno zabrljali. Atalanta je slavila sa 4:1, a Milenković je bio tragičar, pošto je pri rezultatu 0:1 dobio direktan crveni karton.

Izabrane vesti

Trener Vinčenco Italijano je posle toga „ohladio“ nekadašnjeg štopera Partizana tako što ga je u prvenstvu protiv Sasuola (5:1) preselio na klupu. Bila je to tek treća prvenstvena utakmica ove sezone koju je propustio, prva u 2024. godini.

Očekuje se ipak da Milenković večeras bude starter protiv Klub Briža, bio je na svakom značajnijem meču koji je mogao da igra. Propustio je od evropskih samo dva u grupnoj fazi Lige konferencije (protiv Ferencvaroša i Čukaričkog kod kuće), kao i revanš sa Makabijem iz Haife u osmini finala, zbog suspenzije.


21.00: (1,75) Fjorentina (3,60) Klub Briž (4,90)


U prošloj rundi je Fjorentina tek posle produžetaka savladala Viktoriju Plzenj (2:0), a Milenković je odigrao svih 200 minuta tog dvomeča. Viola nije primila nijedan gol, tako da je srpski reprezentativac odradio svoj deo posla bez greške.

Večeras ipak Fjorentinu čeka daleko teži posao nego u prošloj rundi, rival je ekipa koja je u fantastičnoj formi. Klub Briž je nanizao sedam pobeda u svim takmičenjima, odnosno 13 utakmica na kojima je dao makar po gol.

Belgijski tim je u četvrtfinalu potpuno nadigrao PAOK, kod kuće sa 1:0, u Solunu sa 2:0. Potom se okrenuo domaćem prvenstvu, tamo je dvaput u četiri dana deklasirao Genk (4:0 i 3:0), te je preuzeo prvo mesto na tabeli od Anderlehta i Union Sen Žiloaza.

Klub Briž je kroz istoriju često igrao protiv italijanskih klubova, ali retko ih je pobeđivao. Pogotovo u 21. veku. Sedamdesetih godina prošlog veka je umeo da pobedi Romu, Milan i Juventus, ali u novom milenijumu je samo jednom slavio, 2003. godine protiv Rosonera u Ligi šampiona. Iste te sezone je i izgubio od Milana, a kasnije je po dva puta odmeravao snagu sa Juventusom (1:2, 0:1), Romom (1:2, 1:2), Torinom (0:0, 0:0), Napolijem (0:1, 0:5) i Laciom (1:1, 2:2).


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


LIGA KONFERENCIJE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

21.00: (1,40) Aston Vila (5,00) Olimpijakos (9,00)

21.00: (1,75) Fjorentina (3,60) Klub Briž (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga konferencijeNikola MilenkovićFjorentinaKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara