Marko Barać (©MN Press)
Marko Barać (©MN Press)

Mega bez Plavšića na Zvezdu: Zbog Topića nam je posao još teži

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 14:26

"I pored svih kadrovskih problema želimo da igramo dobru košarku", kaže trener Barać

Košarkaši Mege napravili su ogroman uspeh plasmanom u polufinale plej-ofa ABA lige, a sada ih čeka serija na dve pobede protiv Crvene zvezde za finale.

Na startu polufinalnog okršaja izabranici Marka Baraća gostuju u dvorani Aleksandar Nikolić prošlogodišnjem finalisti, a susret je zakazan za petak od 19 časova uz direktan prenos na televiziji Arenasport.

Izabrane vesti

Trener Mege Marko Barać izneo je očekivanja pred prvi polufinalni duel sa Crvenom zvezdom.

"Očekuje nas utakmica protiv tima koji ima šampionske aspiracije i koji je veliki favorit. U odnosu na dosadašnji deo sezone pojačani su vrhunskim plejmejkerom Topićem, što naš posao čini jos težim. I pored svih kadrovskih problema želimo da igramo dobru košarku, što radimo cele sezone, i da budemo spremni da iskoristimo svaku priliku koja se ukaže", rekao je Barać.

Prvotimac Mege Stefan Miljenović ističe da će ekipa učiniti sve da nadomesti izostanke, pre svega kapitena Uroša Plavšića.

"Očekuje nas utakmica protiv veoma jake i kvalitetne ekipe Crvene Zvezde. Mi smo pauzu do pocetka polufinalne serije iskoristili da maksimalno treniramo i iako oslabljeni povredom kapitena Plavšića i još nekoliko igrača, u utakmicu ulazimo svesnih svojih kvaliteta i nadam se da ukoliko uspemo da na teren prenesemo zamisli stručnog štaba, neće izostati dobra i kvalitetna utakmica". 

Podsetimo, Mega je u četvrtfinalu eliminisala Cedevitu Olimpiju u dve utakmice, a sa Crvenom zvezdom se dva puta sastajala u ligaškom delu takmičenja i krajem marta je slavila rezultatom 89:83 u Beogradskoj areni.

Revanš je na programu već u utorak 20.00, a Mega će dočekati Crvenu zvezdu u Hali sportova Ranko Žeravica. Ukoliko bude potrebe, majstorica će se odigrati 10. maja, a prednost domaćeg terena će imati crveno-beli.


tagovi

KK MegaMarko BaraćStefan MiljenovićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara