Fudbaleri Atalante utišali Enfild prošlog meseca, sada se spremaju za Velodrom (©Reuters)
Fudbaleri Atalante utišali Enfild prošlog meseca, sada se spremaju za Velodrom (©Reuters)

Boginja provincije seje strah u Evropi: Sporting, Liverpul, neka se spremi Marselj

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 14:03

Atalanta favorit u dvomeču polufinala drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta protiv ekipe s Velodroma kojoj je ovo takmičenje spas za užasnu sezonu u Ligi 1

Atalanta je u igri za Ligu šampiona u Seriji A, stigla je do finala Kupa Italije gde će krajem meseca odmeriti snage sa Juventusom na rimskom Olimpiku, dok je u Ligi Evrope u prehodnoj rundi napravila iznenađenje eliminisavši Klopov Liverpul, i to posle pobede na Enfildu sa 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala. Pre toga je pao i verovatno novi šampion Portugalije, Sporting iz Lisabona.

Boginja provincije se ne šali. Tim Đan Pjera Gasperinija ima šansu za najbolju sezonu u novijoj istoriji. Marselj na papiru ima slabiji tim od Sportinga i Liverpula, ali Pjer Emeriik Obamejan i drugovi su ušli u formu u finišu sezone. Eliminisani su Viljareal i Benfika u prethodnim rundama Lige Evrope.

Izabrane vesti

Plasman u međunarodno takmičenje nije obezbeđeno u Ligi 1, tek sedmo mesto, ali šansa postoji i u Ligi Evrope. I Atalanta je u odličnom ritmu, vezala je tri pobede. Za vikend je slavila protiv Empolija sa 2:0, dok je Marselj na Velodromu pobedio vicešampiona Francuske Lans sa 2:1.

21.00: (2,65) Marselj (3,35) Atalanta (2,15)

Marselj igra sjajno na svom terenu, nošen vatrenom podrškom navijača, pa će to biti jedan do aduta večeras (21.00) na jugu Francuske. Gigo je van stroja zbogo kartona, dok su u domaćem timu povređeni Nadir, Rongije i Ruiz.

ATALANTA OSVAJA LIGU EVROPE - KVOTA U MOZZARTU JE 5,00.

Gasperini na Velodromu je lišen usluga suspendovanog Holanđanina Mičela Bakera i Šveđanina Isaka Hina, dok su povređeni Emil Holm i Rafael Toloi.

Đanluka Skamaka je prva violina u napadu, a očekuje se da će mu društvo u špicu praviti Belgijanac Šarl de Ketelare. Obojica su počela s klupe u subotu protiv Empolija u Seriji A (2:0). Iskusni stručnjak ih je sačuvao za večeras. Iza napadača igraće Holanđanin Kopmajners. Italijanski reprezentativac Đorđo Skalvini je rovit. Na gol će stajati Huan Muso.

ĐANLUKA SKAMAKA TRESE MREŽU NA VELODROMU - KVOTA U MOZZARTU JE 3,50.

Najveća pretnja po gol tima iz Lombardije preti od iskusnog Gabonca Pjera Emerika Obamejana. Nekadašnji igrač Borusije iz Dortmunda, Arsenala, Barselone i Čelsija je dao po gol na poslednja dva meča. U Ligi 1 ima odlične brojke, 14 pogodaka i osam asistencija.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

21.00: (3,70) Roma (3,50) Bajer Leverkuzen (2,15)

21.00: (2,65) Marselj (3,35) Atalanta (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeMarselj GranoljersMarseljAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara