FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Južnoameričko ludilo u Buenos Ajresu: “Deda“ Sand zakopao Sao Paulo, Kinjon ga dokrajčio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.10.20. | 01:31

Lanus stekao prednost pred revanš na Morumbiju

Uzimajući u obzir renome klubova i igrački spisak, derbi večeri šesnaestine finala Kopa Sudamerikane odigrali su Lanus i Sao Paulo. Ne samo da nisu razočarali, već je gorelo u predgrađu Buenos Ajresa. Brazilski predstavnik pred revaš na Morumbiju ima dva gola na gostujućem terenu, ali je na kraju morao da čestita Lanusu - 3:2. I sada je jasno da će morati da slavi u domovini ukoliko želi da nastavi takmičenje u kojem je podigao pehar 2012. godine. I dok brazilski mediji moraju da pišu o porazu Sao Paula, argentinski veličaju “starca“ Hosea Sanda.

Ako ćemo malo o stereotipima, umeju Junžnoamerikanci da se zatvore, da zaključaju loptu i 90. minuta igraju antifudbal. Ali kada odluče da napadaju, onda sve pršti. Na stadionu Nestor Dijaz Perez nije bilo kalkulisanja, a tome je doprinelo i rano vođstvo Trikolora, već posle 13. minuta.

Izabrane vesti

Strela kroz srce odbrane za Lusijana, odlaganje za Brenera i precizna egzekucija najavili su da bi favorit i pre revanša možda mogao da nagovesti ko će među 16 najboljih. Ali Dani Alves i saigrači nisu ispeli da ukrote nemilosrdnog Hosea Sanda. Od kada je 2016. godine stigao u Lanus, vrlo brzo je postao miljenik navijača. Razlog su dvocifrene golgeterske kolone u prvenstvenim mečevima i sijaset bitnih golova na kontinentalnoj sceni. Večeras je ponovo dao razlog Lanusovim tifozima da skaču od sreće uzvikujući njegovo ime. Popularni Pepe je terorisao rivala u šesnaestercu. U 53. je izjednačio rezultat, a tome je prethodila loša reakcija upravo Danija Alvesa. Posle centaršuta lopta je pogodila kapitena i skliznula pravo na nogu vremešnog golgetera. Pola sata kasnije vremešni golgeter pogodio je za preokret. Pored dva čuvara, leđima okrenut golu. I sve ovo ne bi bilo toliko čudno da Sand već uveliko ne gazi 40. godinu života. Serija A ima Zlatana Ibrahimovića kojem u 39. godini nije teško da spakuje po dva gola Interu i Romi. Sudamerikana ima Hosea Sanda, koji je poput Ibre, kao vino.

Da su okolnosti bile drugačije, mogao je Brener da bude junak, jer jer poput Argentinca takođe bio dvostruki strelac. Kao kada je vodio Fluminense i Atletiko Paranaense, video se trenerski pečat Fernanda Diniza. Trikolori su plenili kreativnošću u napadačkim akcijama. To je bilo evidentno kod oba gola Brenera i u 13. i u 87. minutu. Ali sve to nije bilo dovoljno za povoljinju situaciju pred revanš.

Pobednika je odlučio Fakundo Kinjon. Glavom. Sa preko 12 metara. U sudijskoj nadoknadi. Dani Alves besan zbog poraza, verovatno i zbog činjenice da dobar deo krivice za prvi gol Sanda ide na njegovu dušu, nije želo da zameni dres sa rivalom.

Večeras se slavi u Buenos Ajresu, ali u Lanusu moraju da budu svesni da je Sao Paulu u revanšu na Morumbiju dovoljan samo jedan gol.

Utorak

Audaks Italijano (Čile) – Bolivar (Bolivija) 2:1

Sport Uankajo (Peru) – Liverpul (Urugvaj) 1:1

Sreda

Union La Kalera (Čile) – Deportes Tolima (Kolumbija) 0:0

23.15: Atletiko Nasional (Kolumbija) - River Plejt (Urugvaj) 1:1 (1:0)

23.15: Feniks (Urugvaj) – Uačipato (Čile) 3:1 (0:0)

23.15: Lanus (Argentina) – Sao Paulo (Brazil) 3:2 (1:1) 

23.15: Sportivo Lukenjo (Paragvaj) – Defenza i Hustisija (Argentina) 1:2 (1:1)

Četvrtak

01.30: Miljonarios (Kolumbija) – Deportivo Kali (Kolumbija) 1:2 (0:0)

01.30: Vasko da Gama (Brazil) – Karakas (Venecuela) 1:0 (0:0)

01.30: Velez (Argentina) – Penjarol (Urugvaj) 0:0

23.15: (1.98) Union (Argentina) (3.25) Emelek (Ekvador) (3.70)

23.15: (2.15) Kokimbo Unido (Čile) (3.00) Estudijantes Merida (Venecuela) (3.50)

23.15: (3.30) Sol de Amerika (Paragvaj) (3.30) Univerzidad Katolika (Čile) (2.10)

Petak

01.30: Independijente (Argentina) – Atletiko Tukuman (Argentina)

01.30: Plaza Kolonija (Urugvaj) – Žunior (Kolumbija)

01.30: Melgar (Peru) – Baija (Brazil)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara