Jovanović pred derbi: Sanjao sam ovo kao dete, u pritisku uživam

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.09.23. | 10:33

„Biće teška, zahtevna utakmica. I svakako zanimljiva za publiku"

Usijava se polako atmosfera pred novi, 171. večiti derbi. Crvena zvezda i Partizan odmeriće snage u sredu u Humskoj, a crno-beli imaju šansu da trijumfom naprave ozbiljnu bodovnu zalihu i čak se izdvoje kao prvi favoriti za titulu.

Sve to podrazumeva određeni pritisak, koji golmanu Partizana Aleksandru Jovanoviću apsolutno ne smeta. Štaviše, on uživa u takvim momentima i najviše daje timu, kako i sam tvrdi.

Izabrane vesti

„Ovo će za mene biti prvi večiti derbi i sigurno da sam, kao i svako dete koje je počinjalo da igra fudbal u Srbiji tada, i ja sanjao da odigram makar jednu takvu utakmicu u dresu Partizana. Sa te strane, ovo je veliki događaj za mene“, počeo je priču za klupski sajt iskusni golman.

Koji derbiji su ti ostali u sećanju?

„Pamtim dosta derbija. Taj 161, recimo, koji smo igrali 2019. godine, dobili smo 2:0, Suma je dao gol. To mi je ostalo u najbližem sećanju".

Koliko si pratio derbije pre dolaska u Partizan?

„Dok nisam bio u Partizanu derbije sam pratio sa istočne tribine stadiona. A igrači koje sam baš voleo su bili Žuka i Moreira. Od naših - Sale Ilić i Danko Lazović. Oni su mi ostali u lepom sećanju“.

Kako se pripremaš za „večiti derbi"?

„Kao za svaku drugu utakmicu. Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou. Najvažnije je da sačuvam fokus, da me ništa ne remeti. Al generalno gledano, potpuno isto se spremam kao za svaku utakmicu“.

Poznat si kao neko ko voli pritisak. Da li ti je problem kada si na strani gde nisu vaši navijači?

„Volim pritisak i trudim se da ga kanališem na pozitivnu stranu, kroz pozitivnu energiju koja može da donese prevagu na terenu. Što se tiče derbija, kad počne utakmica, tad sve staje. Najvažnije je da budeš fokusiran, da ne obraćaš pažnju na to da li si ispred protivničke tribine, da li braniš na njihovom ili na stadionu Partizana. Sva uzbuđenja i euforija su do trenutka kada počne utakmica, a onda se sve završava i kreće fokus na detalje. Jer na ovakvim utakmicama, detalji odlučuju".

Kakav derbi očekujes?

„Biće teška, zahtevna utakmica. Biće svakako zanimljivo za publiku. Ovim putem pozivam navijače Partizana da ispune stadion u što većem broju“.

Partizan ulazi u derbi sa četiri boda prednosti!?

„Stvorili smo prednost, ali to realno gledano nije nedostižno i ne treba se uljuljkati. Opet, sa druge strane, imamo lepu zalihu koju treba nadograditi pobedom u derbiju. To je naš fokus i cilj na utakmici, tako da se na taj način spremamo“.

Tvoja poruka pred derbi?

„Poruka Grobarima je da nastave da veruju u tim i da nastave da nas bodre kao do sada. Ne znam da li će doći ili ne, ja ih ovim putem pozivam. Što se tiče poruke saigračima - samo da ostanemo staloženi i mirni u onome što želimo i taktičkim zamislima. Fokus je najvažniji“.


tagovi

Aleksandar Jovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara