(©MN Press)
(©MN Press)

Jovanović 508 minuta bez primljenog gola, ali Božovićev rekord još daleko

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 18:07

Crnogorski čuvar mreže na golu crno-belih 2009. skupio 916 minuta bez pogotka

Stabilizovala se odbrana Partizana. Od dela tima koji je brojao koliko prima golova po utakmici, sada sabira minute bez primljenog pogotka u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Došlo je vreme i za golmana Aleksandra Jovanovića da odahne. Zvuči čudno, ali na startu sezone, kada je Partizanova defanziva bila bušna kao švajcarski sir, čuvar mreže je bio još i najbolji njen deo. Još lošije rezultate bi tada crno-beli imali da nije bilo novajlije na gol-crti.

Izabrane vesti

Ali, sada kada su se kockice složile kao u nekom pazlu, može i Jovanović da malo „da’ne dušom“, nije više toliko na iskušenjima, pa ima vremena i da sabira koliko je prošlo minuta otkako je poslednji put vadio loptu iz mreže. Nakon „nule“ protiv Voždovca došao je golman Partizana da zbira od 508 minuta bez primljenog pogotka. Poslednji ga je matirao vezista Železničara Aleksandar Đorđević iz penala u 58. minutu utakmice.

Nakon toga su prošli mečevi sa Napretkom (2:0), ekipom lučanske Mladosti (2:0), sa Spartakom (3:0), kragujevačkim Radničkim (4:0), te Voždovcem (3:0), na kojem je mreža iza leđa Jovanovića mirovala.

Daleko je, ipak, još klupski rekord za golmana Partizana. Prošlo je 14 godina otkako je Mladen Božović podigao lestvicu na, do sada, nedostižne visine. U aprilu 2009. godine je došao do zbira od čak 916 minuta bez primljenog gola. Prestigao je tada i Ivicu Kralja, današnjeg sportskog direktora Parnog valjka.

Božović je primio gol u večitom derbiju na JNA (1:1) u 36. minutu od Tutorića, a onda je sa „nulom“ završavao utakmice protiv Javora (1:0), Čukaričkog (2:0), Jagodine (1:0), Hajduka (3:0), Banata (1:0), Crvene zvezde (2:0), Vojvodine (2:0), Javora (1:0), Borca (2:0), a ponovo je kapitulirao protiv OFK Beograda (4:1), Ignjovski mu je zatresao mrežu u 54. minutu.

Dakle, između rekordera Božovića i sadašnje „jedinice“ Partizana Jovanovića stoji još 408 minuta. Pune četiri utakmice i 49 minuta preko toga. A, crno-bele čeka paklen raspored, sve dueli sa timovima iz gornjeg dela tabele: prvo put u Novi Pazar, pa kod kuće Čukarički, TSC, Vojvodina. Ukoliko bi sve te prepreke uspešno preskočio i odbranio svoj gol, Aleksandar Jovanović bi imao priliku da rekord juri u – Nišu. U svom gradu. Eto dodatnog motiva...

 


tagovi

Aleksandar JovanovićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara