Navijači Kruzeira (©Reuters)
Navijači Kruzeira (©Reuters)

Kruzeirova prva meč lopta za nokaut fazu

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.05.24. | 23:08

Kopa Sudamerikana: Tim iz Belo Orizontea u poteri za liderom, ekvadorskim Universidadom Katolika. Ako pobedi noćas (02.00) čileansku Union la Kaleru biće sigurno drugi u grupi

Mnogi raspleti u grupnoj fazi kontinentalnih takmičenja dobijaju epilog i pre poslednjeg kola, a pa stoga direktna konfrontacija za mesto u sledećoj fazi takmičenja između Kruzeira i čileanskog Uniona iz La Kalere može odrediti sudbinu Grupe B Kopa Sudamerikane i pre nego što se stupi u poslednju instancu grupnog nadigravanja.

Duel je na programu noćas (02.00), a mesto bitke biće čuveni stadion Mineirao u Belo Orizonteu, u saveznoj državi Minas Žerijas. U teoriji, odnos snaga ova dva tima može biti ibalansiran. Međutim, u praksi postoje dobre razlike koje idu u prilog brazilskom timu. Na kraju krajeva, La Kalera nije u dobrom trenutku, ima dodatnih poteškoća kada igra u gostima, dok Kruzeiro ide suprotnim putem, podržan sa tri uzastopne pobede, a u prilog mi ide i to što igra pred domaćom publikom.

Izabrane vesti

Lisice igraju na još jednu pobedu koja će im doneti rani plasman u nokaut fazu, dok La Kalera, u najmanju ruku ne sme da izgubi, ali im je potrebna pobeda kako bi imala realne šanse da se kvalifikuje u dalji tok takmičenja. Kruzeiro se vraća obavezama u Kopa Sudamerikani, a brazilski tim je u ovom trenutku na drugom mestu sa šest bodova, dva ispred same La Kalere, a četiri manje od prvoplasirane ekvadorske Uuniversidad Katolike, dok je kolumbijska Alijanza na začelju sa samo jednim bodom.

02.00: (1,25) Kruzeiro (5,70) Union La Kalera (13,0)

Podsećajući da direktno u osminu finala vodi samo prvoplasirani tim, dok drugi na tabeli igra plej-of protiv tima koji dolazi sa kao trećeplasirani iz neke od grupa u Kopa Libertadoresu. Dakle, ovo kolo bi moglo da zadrži Kruzeira u borbi za liderstvo, ali svaki rezultat koji nije pobeda izvlači ekipu iz ovakvog stanja.

Lisice su do sada u prve četiri utakmice remizirali čak tri puta, pored pobede u prošlom kolu. U pitanju je bila utakmica protiv Alijanze, u Kolumbiji, a tim Fernanda Seabra slavio je ubedljivim rezultatom od 3:0, golovima Lukasa Silve, Artura Gomesa i Rafaela Elijasa. Zapravo, Kruzeiro je u sjajnom periodu, u kojem je ostvario tri uzastopne pobede, od kojih dve u prvenstvu Brazila.

Tokom ovog perioda pobeđeni su Vitorija sa 3:1 kod kuće, dok su u gostima protiv Atletiko Gojaniensea slavili minimalnim rezultatom, pored pobede nad već pomenutom Alijanse. Možda su to bila tri protivnika koja baš i ne služe kao parametar za njihovu sezonu, ali bar za ovaj duel, očekujemo da Lisice stižu sa velikim samopouzdanjem i da mogu da računa ovaj trenutak. Štaviše, igranje na Mineiraou dodatno povećanje njihovo samopouzdanja, gde su pred svojom publikom zabeležili četiri pobede u poslednjih šest utakmica.

Protivnik će im biti tim čileanskog Uniona iz La Kalera, koji takođe ima odluku u ovoj utakmici, ali je za razliku od rivala, u daleko delikatnijoj situciji, gde ne bi smeo da doživi poraz kako bi i dalje imao šansu da se kvalifikuje u narednu fazu takmičenja. Imajući samo četiri boda iz isto toliko odigranih utakmica, ako noćas izgube od Kruzeira, biće i zvanično eliminisani sa turnira. Remi, pak, ostavlja neku nadu timu iz Čilea, a da bi se to desilo, trebalo bi da u poslednjem kolu pobede Alijansu u kolu kod kuće i nadaju se da će Kruzeiro posrnuti, remijem ili porazom od Universidad Katolike i to kod kuće, što je zaista malo verovatno.

04.00: (1,25) Universidad Katolika (6,00) Alijansa (11,0)

Zbog toga očekujemo da će čileanski tim igrati defanzivno i strpljivo, koncentrišući se na kontranapade. Zapravo to je ono čime su se predstavili ove sezone, što ipak ne daje nikakve naznake o dobrom nastupu ekipe u ovom kolu. Računajući utakmice Kopa Sudamerikane i čileansko prvenstvo, tim je pobedio samo jednom u poslednjih devet utakmica. Sastav koji predvodi argentinski stručnjak Manuel Fernandes, ima dosta ofanzivnih problema i nepouzdanu odbranu, a s obzirom na odličnu formu brazilskog tima, Čileanci će sigurno imati dosta poteškoća.

23.55: (1,40) Rasing (4,60) Kokimbo Unido (8,00)

U svom poslednjem meču, tim je čak pozitivno počeo utakmicu, kao domaćin, prvi dolazeći do prednosti protiv tradicionalnog rivala Universodad de Čilea. Međutim, izgubili su učinak u drugom poluvremenu i gledali su kako ih njihov rival guta, pobedivši sa 3:1. Pored neuspeha u nizu, u prethodna dva meča zabeleženo je ukupno sedam primljenih golova, što je dodatno podrilo njihovo samopouzdanje.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KOPA SUDAMERIKANA - 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Grupa B

Petak

02.00: (1,25) Kruzeiro (5,70) Union La Kalera (13,0)

04.00: (1,25) Universidad Katolika (6,00) Alijansa (11,0)

Grupa H

Četvrtak

23.55: (1,40) Rasing (4,60) Kokimbo Unido (8,00)

Petak

02.00: (5,30) Sportivo Lukenjo (3,60) RB Bragantino (1,70)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKruzeiroUnion La Kalera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara