Sa utakmice Vest Bromvič - Sautempton (©Reuters)
Sa utakmice Vest Bromvič - Sautempton (©Reuters)

Ipak je to plej-of Čempionšipa: Poneki lakat u rebra se i može videti, gol ne

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 17:21

Za 180 minuta prvih polufinalnih utakmica nije viđen nijedan pogodak

Od 1987. godine i osnivanja plej-ofa za ulazak u najviši rang engleskog fudbala, doigravanja u kom učestvuju ekipe između trećeg i šestog mesta iz ligaškog dela Čempionšipa (ili ranije druge divizije) postale su oličenje za rovovsku borbu, nasrtaje "do koske" protivničkih defanzivaca i još manje poklanjanje značaja atraktivnim potezima nego u uobičajanom delu sezone. O tome svedoči i činjenica da u poslednje tri godine nije viđena nijedna utakmica polufinala ili finala baraža za ulazak u Premijer ligu sa više od tri pogotka, a one najčešče završavaju sa samo jednim.

Pritajenost strelaca prevršila je sve mere u prvim polufinalnim utakmicama tekuće takmičarske godine, pošto su najpre Norič i Lids odigrali 0:0 na Kerou Roudu, da bi isti ishod bio ponovljen i u susretu Vest Bromviča i Sautemptona. Koliko su pomenute utakmice bile siromašne šansama dovoljno odslikava podatak da zbirno na dva susreta nije viđen ni dvocifreni broj šuteva u okvir gola. Revanš dueli igraće se na Eland Roudu i Sent Merizu u sredu i četvrtak

Izabrane vesti

Osvojili su fudbaleri Lidsa čak 90 bodova u ligaškom delu, ali je to bilo nedovoljno za direktnu promociju u Premijer ligu. Tim Danijela Farkea postao je tim sa najvećim brojem bodova u istoriji Čempionšipa, među onima koji nisu imali osigurano mesto u eliti bez doigravanja. Imao je tim sa Eland Rouda čistu situaciju na šest, sedam kola pred kraj, držao sve u svojim rukama i uspeo da prospe direktan plasman u Premijer ligu očajnim igrama u finišu. Ničim nije trostruki šampion Engleske impresionirao ni u prvoj utakmici polufinala plej-ofa na Kerou Roudu protiv Noriča, ali je posle remija bez golova zadovoljniji i verovatno nešto bliži odlasku na Vembli. Viđena su samo tri udarca u okvir gola za čitavu utakmicu, a potpuno su zatajili Džoš Sardžent i Krisensio Samervil - udarnce pesnice dva tima.

Tek je nešto otvorenija igra viđena na Hotornsu, ali su Sveci propustili najveću priliku na petnaestak minuta do kraja preko Rosa Stjuarta. Rezervista je šutirao da dvadesetak metara, a odbitak je umalo prevario golmana Vest Bromviča Aleksa Palmera. Možda se u tom detalju najbolje i ogleda koliko su prve utakmice bile lišene većih uzbuđenja. Ulog je preveliki, a čak se i inače ofanzivnije orijentisani treneri ređe odlučuju da u plej-ofu zaigraju hrabrije. Svaki potencijalni gol u revanšima mogao bi da bude na neki način i Zlatni gol.

ČEMPIONŠIP (PLEJ-OF) – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Nedelja

Norič - Lids 0:0

Vest Bromvič - Sautempton 0:0


tagovi

Norič SitiLidsSautemptonVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara