Pirlo i Ronaldo (@Reuters)
Pirlo i Ronaldo (@Reuters)

Ima dima, čekamo vatru - Juve hoće da se reši Ronalda?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 11:35

Da li je i koliko na sve uticala Pirlova kritika na račun Portugalca...

Juve kašljuca, sezona nije krenula kako treba, a juče proćerdana pobeda u derbiju sa Laciom potakla je priče o korenitim promenama u Torinu idućeg leta. U najkraćem, spekuliše se da bi Stara dama kroz svega nekoliko meseci mogla da stavi na transfer listu Kristijana Ronalda?!

Jedan od najboljih strelaca svih vremena stigao je iz Real Madrida 2018. u transferu vrednom 117.000.000 evra i za dve godine uzeo dve titule sa Juveom, međutim nije uspeo da u Torino donose ono zbog čega je došao - trofej Lige šampiona. CR7 imao veoma dobar učinak u crno-belom dresu, postigao je 71 gol na 94 utakmice (i u ovu sezonu ušao je fino, pet utakmica i šest pogodaka), međutim njegova plata u kombinaciji sa krizom izazvanom korona virusom očito je počela previše da pritiska klupsku kasu. Povrh toga što njegovo dovođenje nije opravdano ostvarenjem osnovnih ciljeva kluba...

Izabrane vesti

Ronaldova primanja iznose 32.000.000 evra neto (pet puta više od zarade drugog najplaćenijeg igrača u Torinu, Paula Dibale), što na bruto nivou (ono što klub mora da plati kroz poreze i sve takse) iznosi 54.300.000 evra. Navodno, u klubu su procenili da je to previše za igrača koji je već uzeo trideset šestu, čiji je zenit prošao, ali na kome i dalje može nešto da se zaradi. Da se povratio makar deo uloženog u dovođenje.

Situacija je jednostavna: Portugalac za sedam meseci ulazi u poslednju godinu ugovora i italijanski prvak nalazi se na raskrsnici - ili će mu ponuditi novi, ili će ga prodati. Treća opcija ne postoji. A kako trenutno stvari stoje, navodi se, Anjeli je bliži odluci da Ronalda stavi na prodaju.

Kao jedan od povoda za ovakvu odluku pojedini mediji navode nezadovoljstvo Andree Pirla, koji je posle pobede nad Ferencvarošem u Ligi šampiona indirektno optužio svoju prvu zvezdu za sebičluk.

"Puno razgovaram sa igračima, ali kada utakmica počne oni sami donose odluke. Konkretno za ovaj meč (sa Mađarima) mogu da kažem da je trebalo da budemo manje egoistični u pojedinim situacijama", kazao je Pirlo, a svi listom prepoznali da se radi o Ronaldu koji u nekoliko navrata nije ispoštovao Alvara Moratu.

Teško je, naravno, poverovati da je Pirlova kritika bila odlučujuća u odluci kluba da se reši Kristijana (ako je ona uopšte definitivna), jer veliko je pitanje da li će i koliko još popularni Mocart preživeti u Torinu ukoliko se rezultati i igra dramatično ne budu popravili do Nove godine. Ali da dima ima - ima.

Pa ako bukne vatra, eto nam još jednog vrelog leta.

Zamislite samo da u istom prelaznom roku klub menjaju Mesi i Ronaldo?!


tagovi

Andrea PirloKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara