Ljubiša Pecelj (© Star sport)
Ljubiša Pecelj (© Star sport)

Glavolomka u Kragujevcu: Kako sastaviti odbranu za Radnik

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.07.22. | 10:43

Povrede kroje sastav Radničkog 1923 u Surdulici

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Kad je na konferenciji za medije uoči gostovanja u Surdulici upitan za zdravstveni bilten, strateg Radničkog 1923 Dejan Joksimović samo je duboko uzdahnuo, a onda počeo da nabraja – Nikola Kovačević, Đorđe Maksimović, Milutin Vidosavljević, Miloš Vidović…

Izabrane vesti

Problemi sa povredama remete planove šefa struke kragujevačkog superligaša pred izuzetno važan duel sa ekipom Radnika, koji bi trebao da pruži jasniju sliku o mogućnostima Crvenih u ovoj takmičarskoj sezoni Mozzart Bet Superlige.

Povoljna okolnost je to što Joksimović na raspolaganju ima pozamašan igrački fond, tako da neće morati da pribegava nekim prinudnim rešenjima, ali svakako neće imati lak zadatak prilikom sastavljanja tima za predstojeću utakmicu.

U kakvom će onda sastavu Radnički izaći na megdan ekipi Radnika teško je predvideti .

Stojan Leković, koji je čuvao mrežu kragujevačkog tima u prva dva kola, trebao bi i ovoga puta da dobije prednost među stativama, mada ne bi bilo iznenađenje ukoliko se na golu Radničkog nađe omladinski reprezentativac Ognjen Lukić, koji se posle kraćeg predaha vratio u trenažni proces.

Ako izbor čuvara mreže Dejana Joksimovića stavlja na slatke muke, onda je sastavljanje zadnje linije definitivno najveća glavolomka za šefa struke kragujevačkog superligaša. Nikola Kovačević je uveliko van stroja, a tokom sedmice se na povredu požalio i iskusni Dušan Cvetinović, koga, kako stvari trenutno stoje, neće biti u protokolu za utakmicu u Surdulici.

Knjiga je tako spala na tri slova – iskusnog internacionalca Filipa Ivanovića i dvojicu dojučerašnjih omladinaca, Nikolu Miličića i Vladimira Tomovića. Miličić je odličnom igrom na debitantskom nastupu za prvi tim protiv Mladosti iz Lučana zaradio dodatni kredit kod trenera Joksimovića i gotovo izvesno će se naći u startnoj postavi protiv Surduličana. A da li će mu društvo u poslednjoj liniji praviti doskorašnji saigrač iz omladinske selekcije Vladimir Tomović, najviše zavisi od trenera i njegovog izbora formacije. Ukoliko strateg kragujevačkog tima odluči da i na ovoj utakmici igra sa trojicom štopera u liniji, onda će svakako Tomović dobiti šansu od prvog minuta, mada je pitanje koliko bi takva odbrana sa dvojicom izuzetno mladih i neiskusnih igrača mogla da zadrži napade Surduličana.

Druga opcija je da se Joksimović vrati na klasičnu formaciju sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji. U tom slučaju bi Ivanović i Miličić činili štoperski tandem, Nikola Vlajković bi zauzeo mesto kraj desne aut linije, dok bi za poziciju levog beka ravnopravno konkurisali novajlija Luka Zorić i prethodne sezone standardni Ljubiša Pecelj.  

Povreda Miloša Vidovića predstavlja svakako ogroman udarac za vezni red. Sigurno je da bi igrač takvog kalibra i iskustva mnogo značio u ovakvoj utakmici, gde će se najveća bitka voditi upravo na centru igrališta. Vidovića bi trebao da odmeni mladi crnogorski reprezentativac Miloš Brnović, strelac izjednačujućeg pogotka na prethodnom gostovanju u Surdulici. Osim Brnovića, mesta u manevru trebali da zauzmu Dragoljub Srnić i Damjan Krajišnik. Srnić bi igračkim iskustvom i agresivnošću mogao da predstavlja značajan adut u borbi za prevlast na sredini terena, dok se od Krajišnika očekuje da bude glavna spona između veznog reda i napadača.

Mesto u startnoj postavi zagarantovano je hitronogom Dušanu Stoiljkoviću, igrama u prethodne dve utakmice pokazao da će predstavljati kapitalno pojačanje za ekipu iz srca Šumadije. Tu je i kapiten Marko Mirić, jedna od vodećih karika u igri kragujevačkog tima, koji će sigurno i ovoga puta biti u glavnom fokusu protivničkih defanzivaca.


Vojo Ubiparip i Nemanja Tomić takođe su u užem izboru za mesto startera u Surdulici. Tomić je učestvovao u akcijama kod oba gola Crvenih u dosadašnjem delu prvenstva, dokazavši da je igrač koji potezom može da reši meč. Ubiparip je bio strelac odlučujećeg pogotka na utakmici protiv lučanske Mladosti, čime je još jednom pokazao da njegov često osporavani golgeterski instinkt nije iščezao.

Kragujevčani će u Surdulici nastupiti u značajno oslabljenom sastavu, ali ih to svakako neće sprečiti u nastojanju da mnogobrojne pristalice obraduju osvajanjem bod(ov)a.

MOZZART BET SUPERLIGA – 3. KOLO

Petak

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Gojković 11, Luković 15 – Joksimović 27/


Subota

21.00 (1.30) Partizan (5.50) TSC (10.0)

21.00 (2.25) Radnik (3.15) Radnički Kragujevac (3.45)

Nedelja

18.55 (1.60) Čukarički (3.70) Napredak (6.25)

21.00 (1.57) Vojvodina (3.90) Spartak (6.25)

21.00 (1.90) Voždovac (3.45) Mladost GAT (4.20)

21.00 (16.0) Mladost Lučani (7.50) Crvena zvezda (1.17)


Odloženo

Kolubara – Radnički Niš






tagovi

Dejan JoksimovićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara