Estevao Vilijan (©AFP)
Estevao Vilijan (©AFP)

Čelsijevom rasipanju nema kraja: Mali Mesi pred Bridžom za 55.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 13:57

Trener Palmeirasa zamolio predsednika kluba da zadrži 17-godišnje krilo, ali izgleda da nije vredelo

Milijardu i kusur evra potrošenih na pojačaja u prethodne dve godine nisu doneli željeni rezultat. Međutim, umesto da sačeka da prođe određeni vremenski period i dozvoli Maurisiju Poketinu da 'namesti' ekipu, vlasnik Čelsija Tod Boli izgleda nema nameru da prestane sa sumanutim trošenjem novca.

Atletik najavljuje novi zvučan transfer u zapadnom Londonu. Preciznije, skupocen. Prema informacijama pomenutog medija, Čelsi je blizu da obezbedi usluge 17-godišnjeg krila Palmeirasa Estevaa Vilijana. I taj bi posao mogao da ga košta preko 55.000.000 evra.

Izabrane vesti

Brazilski napadač, kojem su u domovini nadenuli nadimak Mesinjo - odnosno mali Mesi - u ugovoru sa Palmeirasom ima izlaznu klauzulu u vrednosti od 45.000.000 evra, ali je prvak Južne Amerike za 2021. godinu spreman na pregovore, koji bi mu u perspektivi doneli više novca.

Naime, Čelsi bi poslao 30.000.000 evra u cugu i pride se obavezao da na ime bonusa uplati još 25.000.000 evra za momka koji bi na Stamford Bridž stigao kada postane punoletan u aprilu 2025. godine. U Čelsiju rade na tome i uvereni su da će postići dogovor, ističe Atletik i podseća da je struktura posla slična onoj koju je Palmeiras dogovorio sa Realom oko Endrika u decembru 2022. godine.

Mesinjo je takođe ostavio pozitivan utisak na skaute Reala, ali kako odnos šefa skauting službe madridskog tima Đunija Kalafata i igračevog agenta Andrea Karija, do pregovora nije ni došlo. Brazilski mediji podsećaju da je i Pari Sen Žermen, još 2022. godine, pokušao da u paketu sa Endrikom dobije i Mesinja, ali je Palmeiras odbio pregovore, jer je verovao da će zaraiti više od 80.000.000 koliko su tada nudili iz Pariza. Dobro su procenili.

Estevaa su navodno pored Pari Sen Žermena i Reala pikirali još Barselona i Arsenal, međutim, dobiće ga Čelsi, koji je u prethodnih godinu i po dana iz Brazila već doveo Dejvida Vašingtona, Andreja Santosa i Anđela, međutim, samo je prvopomenuti upisao 25 minuta u prvom timu. Ostala dvojica ni debi još nisu dočekali. Možda i zbog toga, trener Palmeirasa Abel Fereira zamolio je na nedavno održanoj konferenciji predsednika kluba Leilu Pereiru da Mesinja zadrži još neko vreme na Alijanc parku.

"Pitaću predsednika Leilu da ne proda Vilijana Estevaa. Njegov otac, agent i sam dečak biće tužni. Pustite ga da ostane sa nama do 2027. godine! Verujte mi, ovaj dečak je nešto drugačije. Estevao je nešto što nisam video u karijeri", izjavio je Fereira.

Estevao je za prvi tim Palmeirasa debitovao prošle godine i od tada za Verdao odigrao 14 utakmica uz učinak od tri gola i jedne asitencije.


tagovi

EstevaoČelsiPalmeirasLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara