Vojo Ubiparip (© Star sport)
Vojo Ubiparip (© Star sport)

Prepisivanje recepta: Kako je pala Mladost, tako Radnički obara i Radnik

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.07.22. | 19:41

Odličan učinak u prva dva prvenstvena kola podigao je nivo optimizma u taboru kragujevačkog superligaša pred put u Surdulicu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Dobar utisak na premijeri u Lazarevcu (1:1), izabranici trenera Dejana Joksimovića dodatno su potkrepili pobedom u susretu sa ekipom Mladosti iz Lučana na kragujevačkoj premijeri Mozzart Bet Superlige (1:0).

Izabrane vesti

Odigrali su Kragujevčani protiv Lučanaca po ukusu publike – borbeno, nadahnuto, napadački, od prvog minuta su visokim ritmom lomili otpor rivala, da bi ga konačno slomili osam minuta pre kraja susreta, kada je trenutak inspiracije Nemanje Tomića iskusni Vojo Ubiparip pretočio u pobedonosni pogodak za prvo slavlje Crvenih u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Recept sa kragujevačke premijere Šumadinci će pokušati da prepišu na predstojećem gostovanju ekipi Radnika u Surdulici (subota, 21 čas), kako bi nastavili trend dobrih rezultata i dopunili bodovni saldo.

„Zadovoljan sam kako smo izgledali na utakmici protiv Mladosti. Bili smo napadački orijentisani svih 90 minuta, kontrolisali posed lopte i uputili zavidan broj šuteva ka protivničkom golu. To je model igre kome težimo i sigurno ćemo nastojati da narednu utakmicu odigramo na ovakav način. Nekad će to ići lakše, nekad slabije, u zavisnosti od kvaliteta protivnika, ali svakako nećemo odustajati od našeg plana igre“, kategoričan je Dejan Joksimović, šef struke kragujevačkog superligaša. 

U odnosu na Kragujevčane, Surduličani se ne mogu pohvaliti uspešnim startom sezone. Porazi u prva dva kola, najpre kod kuće od novajlije u ligi, ekipe Mladosti GAT (1:2), potom i na gostovanju subotičkom Spartaku prethodnog vikenda (0:2), upalili su crveni alarm u redovima superligaša iz Surdulice i doveli do smene trenera Aleksandra Linte, koji je ovog leta stigao na jug Srbije sa velikim planovima, ali je posle samo 180 minuta provednih na klupi Radnika bio primoran da spakuje kofere i vrati se u Beograd.

Bez obzira na specifičnost situacije u kojoj se ekipa iz Surdulice trenutno nalazi, Šumadinci sa dosta opreza pristupaju predstojećoj utakmici, svesni da je ranjena zver najopasnija i da ih očekuje naporna devedesetominutna fudbalska bitka protiv izuzetno motivisanog protivnika.

Radnik je veoma kvalitetna ekipa, ostala je maltene nepromenjena u odnosu na prethodnu sezonu. Nisu baš najsjajnije startovali, mada igre koje su pružili u prethodna dva kola svakako teraju na oprez. Na nama je da probamo da iskoristimo ovaj dobar momentum u kome se nalazimo i da kvalitetnom i borbenom igrom dođemo do povoljnog rezultata na ovom ni malo lakom gostovanju“, apostrofira Joksimović.

Radnik je samo jedna u nizu ekipa sa juga Srbije sa kojom kragujevački superligaš ima nepovoljan međusobni skor. Predstojeći rivali su se do sada sastajali u četiri navrata - tri puta u prvenstvu i jednom u Kupu Srbije - pri čemu su Surduličani slavili dva puta, dok su preostala dva duela okončana bez pobednika.

Poslednji međusobni okršaj ove dve ekipe na stadionu u Surdulici obeležila je teška povreda fudbalera Radnika Vuka Mitoševića, ali i hrabra igra Crvenih, koji su sa igračem manje na terenu uspeli da dođu do boda (1:1).

Šef struke Radničkog Dejan Joksimović ne obazire se na tradiciju, već je isključivo fokusiran na predstojeći duel u Surdulici

Nismo imali neki pozitivan skor ni protiv Kolubare, ni protiv Mladosti iz Lučana, pa smo, ipak, zabeležili dobre rezultate. Nadam se da ćemo i ovoga puta prikazati pre svega dobru igru i energiju koja nas je krasila u prve dve utakmice, a iz svega toga bi trebalo da proizađe i dobar rezultat“, jasan je Joksimović.

Sratega kragujevačkog tima mnogo više zabrinjava od neslavne tradicije u međusobnim duelima sa ekipom iz Surdulice, nepovoljan zdravstveni bilten. Nikoli Kovačeviću se na listi povređenih igrača priključio Đorđe Maksimović, protiv Mladosti je dobio nezgodan udarac u glavu, tako da će po svemu sudeći propustiti ovo gostovanje. Van stroja je i novajlija Milutin Vidosavljević, dok je pod upitnikom Miloš Vidović, koji se takođe požalio na povredu.



tagovi

Radnički KragujevacRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara