Gatuzo (© Reuters)
Gatuzo (© Reuters)

Gatuzu poslednja šansa: Rafa i još trojica čekaju poraz od Juventusa

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 11:08

Napoli sprema promenu trenera

Papiri kažu da ostaje do juna – realnost govori da bi mogao da „leti“ već u subotu veče. Pred Đenarom Gatuzom je meč istine: pobedi li Juventus ostaće na klupi Napolija i povećati šanse za plasman u Ligu šampiona, bude li poražen ostaje bez posla.

To je ultimatum s kojim se nekadašnji reprezentativac Italije suočio ove sedmice. Gazda kluba, Aurelio de Laurentis saopštio mu je da ima dva pokušaja da spase posao. Jedan je proćerdao u Bergamu, pošto je porazom od Atalante ostao bez šansi da brani pehar kupa. Ostao mu je još jedan. Protiv tima koji je u izuzetnoj formi, sa šest vezanih pobeda i bezbolnim remijem sa Interom tokom sedmice.

Izabrane vesti

Pritom, Napoli je poražen četiri puta u poslednjih sedam utakmica i pod velikim je pritiskom. Ukoliko izgubi još jednom, izvesno je da će Gatuzo biti smenjen četiri meseca pre kraja ugovora.

Ko bi mogao da ga zameni?

Pre svih, Rafael Benitez. Italijanski mediji tvrde da je španski stručnjak prva De Laurentisova želja, da su poslednjih meseci obnovili kontakt i da su šanse da ponovi radi pod Vezuvom velike. Rafa je dve sezone proveo u Napulju, kasnije radio u Realu i Njukaslu – ne baš uspešno – te kineskom Daljenu i njegova velika prednost je što je na tržištu rada slobodan. Posledično: uprava Napolija ne bi plaćala obeštećenje, već bi ga dovela besplatno.

Što nije slučaj za preostalom trojicom kandidata. Ivan Jurić, Roberto de Zerbi i Vinčenco Italijano ugovorima su vezani za Veronu, Sasuolo i Speciju i niko od tih klubova nije voljan da usred sezone ostane bez šefa stručnog štaba. Na leto bi o tome moglo da se diskutuje, ali De Laurentis ne želi da čeka jun. Novi trener mu je potreban odmah.



tagovi

Đenaro GatuzoRafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara