Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

Fener želi iskupljenje, Trabzon u strašnoj formi

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 10:15

Plavo-žuti poraženi na dve poslednje utakmice. Vicešampion Turske osvojio 25 bodova u prethodnih devet kola

Kad se činilo da će posle godina posrtanja Fenerbahče da bude ozbiljan kandidat za titulu, usledila je loša nedelje za turskog giganta. Prvo je poražen u gradskom derbiju od Galatasaraja (0:1) na svom terenu, a protekle nedelje je ispao u četvrtfinalu Kupa Turske od šampiona Bašakšehira. I dalje plavo-žuti mogu do krune.

Posle 23 kola najpopularniji klub na Bosforu je izjednačen sa gradskim rivalima Bešiktašem i Galatasarajem, a u igri je i probuđeni Trabzon, pa nas očekuje uzbudljiva borba za titulu u Turskoj.

Izabrane vesti

Fener danas gostuje novog superligašu, gradskom rivalu, prijatnom iznenađenju sezone, Karagumruku (17.00). Posle dva poraza za sedam dana, turski mediji su počeli da pišu da se drma klupa mladom teneru Erolu Bulutu, a da je prvi pik hrvatski stručnjak na klupi Osijeka Nenad Bjelica. Zimsko pojačanje iz Arsenala, Mesut Ozil, počeo je da igra, ali mu treba malo vremena da uđe u ritam jer skoro godinu dana nije bio u konkurenciji u londonskom klubu.

Za domaći tim i dalje ne mogu da igraju povređeni Ervin Zukanović i Vegard Hedenštad. Emilijano Vivijano se oporavio od povrede. Trener Fenerbahčea Bulut za meč na Vefa stadionu u Istanbulu ne može da računa na suspendovanog Maurisija Lemosa. Pojačanje iz šampiona Bašakšehira Irfan Džan Kaveči i Dimitris Pelkas su u period rehabilitacije i verovatno neće još na teren. Argentinac koji je letos došao iz Rome, Dijego Peroti, dugo je van tima, a povređeni su i Filip Novak i Luis Gustavo. Oporavio se Marsel Tiserand.

Fenerbahče kada postigne prvi gol nije izgubio na 12 mečeva ove sezone. U prvom delu šampionata plavo-žuti su na svom stadionu dobio novog člana elite sa 2:1.

Trabzon je u strašnoj formi. Dolazak Abdulaha Avdžija umesto Engleza Edija Njutona pokrenio je vicešampiona Turske koji je opet u igri za titulu i pratnja za trio iz Istanbula. Ekipa iz grada s obale Crnog mora ima osam pobeda i remi u poslednjih devet utakmica. Poslednji put je Trabzon poražen krajem prošle godine od Galatasataja na svom terenu (0:2). Gostima iz Gazijantepa ne ide posle odlaska rumunskog stručnjaka Marijuša Šumudike u Rize. Novi trener Rikardo Sa Pinto prošle nedelje protiv Geztepea je uspeo da stinge do prve pobede (2:0) na klupi novog tima. U prvom delu sezone nje bilo pobednika – 1:1. Na četiri poslednje utakmice ova dva kluba golovi su padali na obe strane (GG).

Sve tri utakmice današnjeg programa u 24. kolu šampionata Turske, Kajzeri – Ankaragudžu (11.30), Trabzon – Gazijantep (14.00) i Karagumruk – Fenerbahče (17.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska Super ligSuper ligTurska 1TurskaFenerbahčeTrabzonKaragumrukGazijantep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara