Memfis Depaj (©Reuters)
Memfis Depaj (©Reuters)

Fati pauzira četiri meseca! Kuman opet želi Depaja, a para nema - hitna prodaja pre šopinga

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.11.20. | 08:45

Holandski stručnjak u ozbiljnim problemima na više strana...

Đosep Marija Bartomeu je otišao, ali problemi u Barseloni su ostali i čini se kao da ih nikada nije bilo više nego poslednjih sedmica i meseci. Na sve muke koje su zadesile klub pred sam kraj Bartomeuove predsedničke ere, sada se odjeci krize sve više oslikavaju na svlačionicu, gde takođe ne cvetaju ruže. Leo Mesi je tek nedavno probio led i počeo da igra prepoznatljivo dobar fudbal, Antoan Grizman nikako da pronađe svoju ulogu, a i ovako tanak izbor ofanzivaca dodatno je smanjen posle vesti da će Ansu Fati pauzirati naredna četiri meseca zbog teške povrede kolena.

Supertalentovani ofanzivac rodom iz Gvineje Bisao povredio je unutrašnji meniskus tokom ubedljive pobede nad Betisom (5:2) i prvobitno nije bilo saznanja o tome koliko ga neće biti na terenu, ali je već tada moglo da se pretpostavi da ga čeka dugo odsustvo. Specijalistički pregledi samo su potvrdili crne slutnje, pa je Ronald Kuman ostao potpuno ogoljenog napada do januara. Mada ni tada nije sigurno da će Barselona moći nekoga da dovede...

Izabrane vesti

Situacija u klupskoj kasi je poražavajuća – para nema, niti se nazire mogućnost da Barselona dobije finansijsku injekciju u narednom periodu. Ronald Kuman je posle saznanja da Fatija čeka pauza do marta odmah reagovao i tražio da se što pre krene u razgovore s Lionom oko Memfisa Depaja, ali je od tehničke uprave pod komandom Karlesa Tusketsa dobio odgovor koji nijedan trener ne želi da čuje: “Para nema“. Čak ni za fudbalera kome ugovor ističe narednog leta...

Depaj je stara Kumanova želja, pa i ptice na grani znaju da je nekadašnji selektor Holandije želeo kapitena Liona čim je preuzeo kormilo Barselone. Ali je i tada finansijska situacija u Barsi bila, blago rečeno, užasna.

Jedan od članova tehničke uprave Ramon Planes podržao je Kumanovu ideju da se krene po Depajev potpis u januaru, ali je šefa stručnog štaba savetovao da mora prvo da proda, pre nego što krene u šoping. Bez obzira što će cena za Depaja biti poprilično niska za današnje fudbalske okvire, upravo zbog činjenice da Holanđanin već od januara može samostalno da pregovara sa svim poslodavcima, ali za besplatan transfer u julu. Predsednik Liona Žan Mišel Ola trenutno je neodlučan po pitanju statusa svog najboljeg igrača. Situacija je vrlo prosta – Ola nije siguran da li da se odrekne najboljeg strelca i asistenta već u januaru za siću i tako dodatno ugrozi klupske ambicije, ili da sačeka jul i ostane bez centa od obeštećenja? Mada je odgovor ponudip Žerar Ulije, nekadašnji trener i danas Olin savetnik za sportska pitanja.

“Uradićemo sve da Depaja zadržimo do kraja. Ako njegov kvalitet ostane nepromenjen, jasno je da će klubovi biti jako zainteresovani, ali i mi želimo da on ostane. Znamo mi u Lionu da Ronald Kuman jako ceni Depaja“, izjavio je Ulije.

Barselona još nije stupila ni u kakve kontakte s ljudima iz Liona. Tehnička uprava je u svojim problemima, muku muči sa otporom prvotimaca koji ne žele da u ovim teškim vremenima umanje basnoslovne plate ni za evro, a paralelno se priprema teren za predsedničke izbore i nema se mnogo vremena za rešavanje problema u svlačionici. Zato Kuman i Planes moraju da rade sami na planovima za januarski prelazni rok.

U idealnom scenariju Kuman bi želeo da dovede štopera i napadača, ali je sada važno pitanje – koga prodati da bi se skupio novac? Prema tvrdnjama uglednih španskih medija, Usman Dembele i Martin Brajtvajt su dva glavna kandidata da napuste Kamp Nou ove zime. Dembele je od starta sezone odigrao samo 324 minuta, ali je prikupio tri gola i jednu asistenciju, što i nije tako loš učinak, dok je Brajtvajt jedva skupio 37 minuta i apsolutni nije ni u kakvim Kumanovim planovima. Podsetimo, Kuman je još u letnjem prelaznom roku blagoslovio francuskog ofanzivca da ide, Mančester junajted je pokušao da zatvori transfer, ali se klubovi nisu našli oko obeštećenja, mada je i sam Dembele bio sumnjičav oko toga da li je Old Traford prava stanica za nastavak karijere...

A šta dok januar ne dođe? Kuman mora da krpi sastav kako zna i ume. Vrlo je verovatno da će Filipe Kutinjo i Pedri dobiti značajno veći prostor uz Mesija i Grizmana, a da će pre Dembelea i Brajtvajta svoju porciju Fatijevih minuta biti garantovano Trinkau, Portugalcu koji je kupljen iz Brage još prošle zime, ali je na Kamp Nou stigao tek letos.



tagovi

Memfis DepajZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara