Markus Sloter i Nikola Kalinić (©Starsport)
Markus Sloter i Nikola Kalinić (©Starsport)

Izdat nalog za hapšenje Slotera: Ako bude proglašen krivim, Real može da ostane bez trofeja

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.10.24. | 14:55

U dogledno vreme bi Barselona mogla da ima titulu i kup više

Pokrenulo je postupak špansko tužilaštvo protiv Markusa Slotera zbog falsifikovanja dokumenata, a potez je povukla i policija. Izdat je nalog za hapšenje Amerikanca, jer je koristio lažni pasoš.

Real Madrid je u sezoni 2014/2015 imao problem sa strancima, jedan je bio prekobrojan. Bili su tu Fakundo Kampaco, Gustavo Ajon i Markus Sloter, koji je pred Kup kralaj dobio pasoš Ekvatorijalne Gvineje. Kasnije je utvrđeno da su isprave falsifikovane, identičan je imao i Endi Panko iz Fuenlabrade. Klupko se odmotava, a RAC1 piše da ukoliko centar rođen u Kaliforniji bude proglašen krivim, Kraljevski klub bi mogao da ostane bez trofeja.

Izabrane vesti

Markusu Sloteru preti i do 16 meseci zatvora, lokalne vlasti su ga tražile nekoliko godina i pokušavale da mu uruče potrebnu dokumentaciju, sve do minulog leta. Tada je proces ubrzan, a uskoro će početi suđenje.

Iako se Real Madrid u celom slučaju ne tereti, mogao bi da snosi posledice, jer je imao tri stranca u sastavu. Iliti konkretnije da mu budu oduzeti titula i kup iz sezone 2014/2015, te budu pripisani Barseloni, što nije novost. Katalonski klub na tome radi godinama.

Slučaj se otegao, ali u dogledno vreme bi sve trebalo da se raščivija i donese konačna presuda.



tagovi

EvroligaKK Real MadridKK BarselonaACB ligaKup kralja u košarci

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara