Derbi kola na Čika Dači: Radnički protiv Kolubare čuva perfektan niz

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 09:11

Devet utakmica kod kuće, devet pobeda za Kragujevčane

Zavesu na 14. rundu Prve lige Srbije međusobnim duelom spustiće Radnički 1923 i Kolubara (13.00), u utakmici koja će nositi epitet derbija kola. Lazarevčani će pokušati da se prvim trijumfom posle četiri uzastopna remija (mesec dana bez pobede) približe lideru na sedam bodova zaostaka, dok kragujevački tim ima nameru da nastavi sa perfektnim učinkom na domaćem terenu ove sezone.

Crveni Đavoli na Čika Dači imaju sedam od sedam u ovogodišnjem izdanju Prve lige, a računajući završnicu prošle sezone, dominacija kod kuće izražava se kroz devet vezanih pobeda. Sreću domaćina pred duel u Kragujevcu kvari detalj da mu je u prošlom kolu meru uzela Loznica, izgubivši epitet jedinog neporaženog tima drugog ranga srpskog fudbala. Poraz nije toliko zabrinuo prvoplasiranu ekipu, koliko povrede komandanta odbrane Miloša Vidovića, kao i mladih snaga Radovana Avrama i Mateje Dukića. Poslednjih dana Lazar Petrović i Vladimir Savić osetili su određene zdravstvene probleme, pa će domaćin protiv Kolubare biti značajno oslabljen.

Izabrane vesti

I trenera Kolubare, Dejana Nikolića, inače nekadašnjeg šefa struke Kragujevčana, muče kadrovski problemi jer neće moći da računa na povređenog Vučetića i suspendovane Milosavljeva i Cvetkovića.

Na noge Radničkom dolazi nimalo naivan rival, koji je u prethodnim utakmicama potvrdio da ume da igra na rezultat sa ponajboljim timovima u ligi. Rudari su to demonstrirali u 13. kolu protiv Kabela kod kuće odigravši bez golova, istim rezultatom okončan je duel u Beogradu sa ekipom Grafičara, pre oko meseca dana. Nema sumnje da će gosti na teren stadiona Čika Dača istrčati sa izrazito defanzivnom taktikom, jer će preko puta stajati najbolji napad prvenstva i jedini tim Prve lige koji u proseku postiže više od dva gola po utakmici (27 pogodaka posle 13 rundi).

Radnički i Kolubara su se od 2015. godine sastajali u četiri navrata i zanimljivo da Kragujevčani nikada nisu slavili. Dva puta je bilo nerešeno (0:0, 2:2) uz dva minimalca zeleno-crnih, koji će ovog popodneva u centralnom delu Srbije pokušati da izvedu nešto slično.

PRVA LIGA SRBIJE – 14. KOLO

Petak

Dinamo Vranje - Sloga 3:1 (3:0)

/Radočaj 12, Keca 32, Nedeljković 35 - Anđelković 68/

IMT - Jagodina 2:0 (1:0)

/Terzić 44, Marković 88pen/

Subota

Grafičar - Železničar 3:0 (1:0)

/Burmaz 36, Cvetković 76 i 88 pen/

Borac - Zemun odloženo

Nedelja

Kabel – Trajal 1:1 (1:1)

Radnički P. – Budućnost D. 2:2 (2:1)

/Gjorgjevski 6, Kostić Milutinović 40 - Ilić 12, Tasić 76/

Radnički SM – Dubočica 3:0 (2:0)

Žarkovo – Loznica 2:0 (0:0)

/Dišić 57, Kiković 74/

 Ponedeljak

13.00: (2.05) Radnički 1923 (3.25) Kolubara (3.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički KragujevacKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara